Kersvers Sportpodium Waarland weer open

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Paul Bakker)

WAARLAND – Jubelstemming in Waarland: na de recente versoepelingen kan er weer naar hartenlust worden gesport in het nagelnieuwe Sportpodium Waarland. De sporthal was vorig jaar net een paar weken in gebruik, toen de deuren door de coronamaatregelen gesloten moesten blijven.

Een tegenvaller, deze gedwongen sluiting, nadat eerder een grootse feestelijke opening er ook al niet inzat. Des te groter is nu het enthousiasme om lekker te sporten in de hypermoderne, energiezuinige hal, die - als eerste in de Noordkop - is uitgerust met een Lü oftewel een interactieve spelmuur.

Dik 200 vrijwilligers

Eind januari 2020 werd de eerste paal geslagen, na acht maanden keihard werken stond er een sporthal waar het hele dorp apetrots op is én een steentje aan bijdroeg. Niet alleen bij de grote dorpsveiling in maart 2019, maar ook door massaal de handen uit de mouwen te steken. Meer dan 200 vrijwilligers bouwden mee aan de hal, die met zijn gezellige sportcafé een grote aanwinst is voor het dorp. “Dat is historisch”, zegt voorzitter Theo Wever van Sportpodium Waarland. “Het is gewoon geweldig wat we hier in het dorp met z’n allen hebben gepresteerd.”


Sociale functie

Sportpodium Waarland biedt sporters een podium, maar fungeert tevens als ontmoetingsplaats. “Jongeren treffen elkaar er en ook voor senioren heeft de hal een sociale functie: na hun sportuurtje kunnen ze blijven plakken voor een kopje koffie”, zegt Wever. De schooljeugd heeft nieuwe mogelijkheden tijdens de gymlessen en de handballers van Con Zelo, spelen er - voor het eerst in de ruim 70-jarige geschiedenis van de club - thuiswedstrijden écht thuis. Con Zelo voetbal kreeg er een zaalvoetbaltak bij, die inmiddels 7 teams telt en ook gaf de hal andere clubs een nieuwe impuls, zoals gymvereniging Con Amore die een nieuw, gevarieerd sport- en beweegaanbod lanceerde.

Interactieve spelmuur

Sportpodium Waarland beschikt als eerste in de Noordkop over een Lü: een toestel dat de hal met projecties op de muur en licht- en geluidseffecten omtovert in een interactieve speelzone voor jong en oud. Sportclubs kunnen er gebruik van maken, maar de Lü is ook te huren voor kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en familiedagen. En voor wie nog op zoek is naar zaalruimte: er zijn nog vrije uren (hele/halve zaal) beschikbaar. Voor meer informatie: info@sporthalwaarland.nl.

Afbeelding
Afbeelding