Nieuw strandpad Sint Maartenszee

Algemeen
Het pad dat helemaal doorloopt naar de zee.
Het pad dat helemaal doorloopt naar de zee. ((Foto: aangeleverd))

Nieuw strandpad Sint Maartenszee

SINT MAARTENSZEE - In Sint Maartenszee zijn bij het strand veel parkeerplaatsen voor de minder validen in deze maatschappij. Bij het strandpaviljoen Zuid in Sint Maartenszee staat een speciale strandrolstoel met brede banden klaar voor deze groep mensen, die bij de vloedlijn wilt komen. 

Sinds de grote zandsuppletie van de Hondsbossche Zeewering komt er ontzettend veel stuifzand naar Sint Maartenszee. Dit heeft tot gevolg dat de duwers van de strandrolstoel het enorm zwaar hebben. Ze komen vaak niet meer vooruit in het mulle zand. 

Peter Kossen, eigenaar van strandpaviljoen Zuid, kon dit niet meer aanzien. Hij belde de gemeente Schagen en meldde dit probleem. Alleen in Sint Maartenszee is zo ontzettend veel stuifzand in tegenstelling tot Petten en Callantsoog. De gemeente is tegemoet gekomen en heeft 23 betonplaten van 2 x 2 meter geschonken. Peter Kossen heeft geheel vrijwillig met zijn personeel en groot materieel de platen op het strand gelegd. Er is nu een 46 meter lang strandpad aangelegd voor de minder validen. In de winter zullen deze platen weer weggehaald worden. 

Peter Kossen draagt zijn steentje bij.
We mogen blij zijn met deze actie van Peter Kossen.
Afbeelding
Afbeelding