Clusius College Schagen pakt uit op Paarse Vrijdag

Algemeen
Ook de regenboogvlag wordt gehesen.
Ook de regenboogvlag wordt gehesen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Op het Clusius College Schagen wordt aanstaande vrijdag 10 december traditioneel veel aandacht besteed aan Paarse Vrijdag. Zo is de school voor een belangrijk deel paars gekleurd en in de kantine worden paarse versnaperingen verkocht. Met het uitdragen van de kleur paars toont de school solidariteit aan alle lhbt+’ers.

In de mentorlessen op school besteden alle mentoren hier aandacht aan. In de nieuwsbrief van het Clusius College staan links voor lesideeën over Paarse vrijdag. Alle vakdocenten worden gevraagd om tijdens hun lessen aandacht te besteden aan Paarse Vrijdag. In de docentenkamer liggen paarse mondkapjes en paarse whiteboard stiften voor alle docenten klaar. Op de ochtend zelf wordt de bekende regenboogvlag gehesen. Daarbij zijn alle klassenvertegenwoordigers, de schoolleiding en wat docenten van de partij.

Leerlingen delen in de kantine paarse tattoos uit en schminken een regenboog of paars hartje op de gezichten van leerlingen. Er worden foto’s en filmpje van deze dag op Instagram en FB geplaatst. Vera Adels van de gemeente Schagen, gaat op Instagram het Clusius College reposten.

De leerlingen van het Clusius College.