Waardig en emotioneel afscheid Janny Joling

Algemeen
Uitvaart Janny Joling waardig en emotioneel
Uitvaart Janny Joling waardig en emotioneel (Foto: Gerard Joling)

SCHAGEN – Janny Joling, de moeder van Gerdi, Willem en Gerard Joling, overleed op 5 januari jongstleden op 92-jarige leeftijd aan de gevolgen van een dubbele longontsteking. Afgelopen dinsdag 11 januari werd Janny door de zanger, zijn familie en vrienden begeleid op haar laatste reis. 

Het afscheid (geheel coronaproof) vond plaats in de Grote Kerk in Schagen. Wie in verband met de coronamaatregelen niet bij de bijeenkomst aanwezig kon zijn, kon thuis meekijken via een livestream vanuit de kerk. Alhoewel Janny volgens de zanger geen circus wilde, had ze de uitvaart prachtig gevonden, zo zei ook Imca Marina. 

Mooie en emotionele woorden waren er onder meer van Gerard’s oudere broer Willem, Janny’s oudste kleinkind Job en de 88-jarige broer van Janny, Bram van Dorp. Laatstgenoemde bracht zijn woordje met een kwinkslag ten gehore hetgeen een glimlach op vele gezichten teweeg bracht. 

Gerard’s vriendin Karin Bloemen zong live twee prachtige liedjes, waaronder ‘Geen Kind Meer’. Van Gerard zelf werd ‘No More Bolero’s’ gedraaid. De zanger kon het niet opbrengen om het liedje zelf te zingen. 

Janny Joling lag in de week voor haar afscheid opgebaard bij broer Willem waar Gerard zelf zorgdroeg voor de make-up en het kapsel van zijn moeder. Ondanks het intense verdriet kijkt de oud-Schagenees terug op een mooie en dankbare week samen met zijn familie. Naast Karin Bloemen en Imca Marina kwamen ook collega’s als Jan Smit, René Froger, Saskia en Serge, Hans Klok, Jeroen van der Boom en Patty Brard naar het afscheid van Janny Joling.