Ouderwetse gezelligheid voor even terug op de Markt in Schagen

Algemeen
Een aangepaste kaart deert gasten niet. Lekker even buiten genieten. Het lijkt even alsof corona niet bestaat.
Een aangepaste kaart deert gasten niet. Lekker even buiten genieten. Het lijkt even alsof corona niet bestaat. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

SCHAGEN - Even voelde het aan alsof er niets aan de hand is. De terrassen open, restaurants met de deuren open, mensen genieten van een lunch of drankje en in de avond genietend van een diner geserveerd in een van de restaurants op de Markt in Schagen. Zaterdag 15 januari was de horeca uit Schagen rond de Markt uit protest tegen de coronaregels open van 12.00 uur tot 20.00 uur.

Slechts één dag van te voren lieten Roy van der Weel, voorzitter van de Horecabond Nederland afdeling Schagen en Piet Hein de Boer, voorzitter van de Stichting Evenementen Schagen (SES) dit gezamenlijk weten.

“De reden moge duidelijk zijn. De horeca verzuipt en redt het niet langer. We hebben in het verleden meerdere keren aangetoond om ‘corona-veilig’ te kunnen werken, maar momenteel worden zelfs de meest gezonde zaken de nek omgedraaid en dit kan niet langer,” aldus Piet Hein de Boer.

Voor de horeca blijft de lock down maar duren als protest opende de horeca uit Schagen haar deuren voor een dag.