(Foto: Fotografe Melanie, Gerben Kalkman, Richard Zoetelief, Peter Wittekoek)

Winkel bloemencorso spektakel

WINKEL - De bewoners van Winkel en omstreken zetten 22 september weer een bloemencorso spektakel neer. 10.000 bezoekers komen elk jaar terug naar Winkel om deze dag mee te maken!

Weken-, zo niet maandenlang werken de Corsogroepen met enthousiasme en plezier toe naar deze dag. Dit jaar vullen meer dan vijfentwintig Corsowagens 22 september de straten in het dorp. Honderden vrijwilligers zorgen ervoor dat het een mooi en goedlopend geheel wordt. Figuranten en muziekkorpsen vullen de optocht aan, waardoor de corso een spectaculair evenement is!

Van Kindercorso naar Jeugd naar het 'volwassen' Corso!

Wij zijn trots op het Kindercorso-team. Deze kinderen, onze kweekvijver voor het 'volwassen' Bloemencorso zijn letterlijk en figuurlijk het kopstuk én de toekomst van de optocht. Zij stromen vaak door naar de jeugdcategorie, waar zij het allemaal zelf doen. Met een workshop als basis en, als het nog nodig is, begeleiding van 'ervaren' Corsoleden maken zij creatieve en mooie Corsowagens. Daarna is de stap naar het volwassen Bloemencorso bijna vanzelfsprekend.

Door de jaren heen…

In de loop van 113 jaar is er veel veranderd. Begon het in 1906 met wat (platte) karren, fietsen en verklede mensen, versierd met een enkele bloem of toef en fruit, nu worden er op de wagens ruim een miljoen Dahlia's geprikt, geplakt of geniet. Het Bloemencorso maakt duidelijk een ontwikkeling door in inventiviteit, creativiteit en mogelijkheden. Door gebruik te maken van alternatieve materialen en ruimte, blijven de wagens ieder jaar verrassen.

Naast het corso kunnen bezoekers ook genieten van de kermis, een markt/braderie, muziekbands, en (verlichte) avondopstelling. Kortom, één grote beleving voor jong en oud

Route en entree

Winkel ligt aan de weg Alkmaar, Heerhugowaard, Middenmeer, Afsluitdijk. Met speciale borden word je verwezen naar de ruim voor handen zijnde parkeergelegenheid. Reclame of sponsoring komt niet op de wagens voor. Daarom vraagt het Corso de volgende entreevergoeding: De toegangsprijzen zijn: kinderen tot 12 jaar € 2,50 en personen ouder dan 12 jaar € 6,00.
Programmaboekje: Gratis

Door de inzet van vele vrijwilligers is ons evenement betaalbaar voor jong en oud. Toegangskaarten kunt u aan de kassa verkrijgen of via de voorverkoop.

Kijk voor het programma op de website www.rodi.nl/regio/schagen

Fotos: Fotografe Melanie, Gerben Kalkman, Richard Zoetelief, Peter Wittekoek

Programma 22 september 2019

10:00 – 17:00 uur:         Markt/ kermis

12:00 – 13:00 uur:         Voorprogramma met muziek

13:00 – 16:00 uur:         Aanvang optocht: Opening, Kindercorso, Bloemencorso

16:00 – 20:00 uur:         Nagenieten met bezoekers, deelnemers en dweilorkest

16:00 - 03:00 uur: Feestprogramma Café & Zaal Beentjes met Band en DJ's

17:00 – 00:00 uur:         Avondopstelling Corsowagens

20:00 – 20:30 uur:         Prijsuitreiking

Meer berichten