(Foto: )

Gemeente start nieuwe verkoopprocedure monumentale boerderij

  Ingezonden

SCHAGEN - De bekende monumentale stolpboerderij aan de Molenweg 1 wordt door de gemeente opnieuw op de markt gebracht. Na sluiting van een eerdere verkoopprocedure op 15 maart 2019 heeft het college zich beraad op het ontvangen bod, maar deze niet geaccepteerd.

Wethouder Jelle Beemsterboer: "De gemeente wil het pand aan de Molenweg graag verkopen. De procedure riep veel vragen op omdat de richtprijs veel hoger was dan wat de markt er kennelijk voor over heeft. De gemeente wil iedereen een eerlijke kans geven om op basis van de nieuwe richtprijs te overwegen of zij mee willen bieden. Nu zullen we het hopelijk wel snel verkopen, want zolang het leeg staat kost het de gemeente natuurlijk elke maand geld."

Lagere richtprijs: 695.000,-

De verkoop verloopt opnieuw via inschrijving onder dezelfde voorwaarden met een lagere richtprijs: € 695.000,- kosten koper. Het karakteristieke pand mag als woning worden verkocht. Mogelijk kan er ook een maatschappelijke voorziening komen of lichte horeca, hiervoor is dan een bestemmingsplanwijziging nodig. De raad heeft uitgesproken hier in principe aan mee te zullen werken. Er wordt in beginsel gegund aan de hoogste bieder. In de procedure is een 'korting' van € 100.000,- opgenomen voor biedingen met een maatschappelijke bestemming.

De inschrijving is begonnen en eindigt op 30 augustus 2019. Er worden bezichtigingen georganiseerd op 27 juni, 5 juli en 11 juli a.s. Voor alle voorwaarden en nadere informatie kunt u contact opnemen met SC Bakker Makelaardij in Schagen, tel. (0224) 215 456 of kijk op www.scbakker.nl.

Meer berichten