(Foto: aangeleverd)

Wegwerkzaamheden Cornelis Blaauboerlaan - Meerval

  Ingezonden

SCHAGEN - Van maandag 8 juli tot en met vrijdag 19 juli voert aannemer GP Groot in opdracht van de gemeente Schagen wegwerkzaamheden uit aan het Fietspad langs de Cornelis Blaauboerlaan en de aansluitingen van de Cornelis Blaauboerlaan met de Meerval in Schagen.

Het fietspad krijgt een rode asfaltlaag ter hoogte van een voormalige bouwinrit en de aansluiting met de Meerval ter hoogte van Meerval 2. Tegelijkertijd richten we de inritten, om de Meerval in te komen, veiliger en eenduidiger int. Wethouder Hans Heddes: "Dit is nodig omdat het ontbreken van uniformiteit en herkenbaarheid bij de beide inritten leidt tot onduidelijkheden over voorrang en daarmee worden deze situaties onveilig. De aansluiting ter hoogte van de rotonde N241 is weliswaar al aangepast. Dit heeft helaas niet geleid tot het gewenste resultaat. Het is jammer dat een van de aansluitingen opnieuw aangepast moet worden. Maar veiligheid en duidelijkheid staat voorop. Door werkzaamheden te combineren, beperken we de overlast tot slechts één aaneengesloten periode."

Fietspad omgeleid

In verband met de werkzaamheden is het fietspad langs de Cornelis Blaauboerlaan tijdens de werkzaamheden tijdelijk gestremd. Fietsers en voetgangers worden ter plaatse omgeleid.

De ontsluiting Meerval-Vliedlaan blijft gewoon beschikbaar tijdens de werkzaamheden. Hierdoor is de bereikbaarheid van de wijk gegarandeerd. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid.

Stratenmarkt Nes Noord

In het weekend van zaterdag 13 juli wordt de "Stratenmarkt Nes Noord" georganiseerd. In overleg met de organisatie heeft de gemeente besloten dat de werkzaamheden en de stratenmarkt gewoon doorgaan. De markt is eerder vanwege tegenvallend weer uitgesteld. Omdat de wijk voldoende bereikbaar blijft, het werkgebied beperkt in omvang is en er geen werkzaamheden in het weekend plaatsvinden, blijft de overlast voor de stratenmarkt beperkt.

Meer berichten