Leerlingen vragen marineman het hemd van het lijf

  Nieuws
Er zijn genoeg vragen voor marineman René Zomerdijk. (Foto: aangeleverd)
Er zijn genoeg vragen voor marineman René Zomerdijk. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WAARLAND – Gewapend met schrijfblok en pen vuurden leerlingen van de bovenbouwunit van de Sint Janschool vrijdag 6 april tijdens een heuse persconferentie al hun vragen af op dorpsgenoot en marineman René Zomerdijk. Hij is werkzaam voor de Koninklijke Marine en werd in het verleden onder meer uitgezonden naar Afghanistan. De leerlingen waren zeer geboeid door de ervaringen van René en vroegen hem het hemd van het lijf.
Het bezoek van René was in het kader van het project ‘Wat als het jou overkomt… als veiligheid er niet meer is?’, waarbinnen de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 zich al een aantal weken bezighouden met oorlog en vrede in de twintigste eeuw. Uiteraard is de Tweede Wereldoorlog behandeld, maar er is ook gesproken over onder meer voormalig Nederlands-Indië en de rol van de blauwhelmen in het voormalige Joegoslavië.
De leerlingen werken aan een werkstuk over de behandelde onderwerpen, door zelf bronnenonderzoek te doen, filmpjes te bekijken en te luisteren naar gastsprekers. Onder wie ook Max Degen, die de leerlingen onlangs vertelde over het feit dat hij als Joodse baby van drie maanden in de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken. Ter afsluiting staat een bezoek aan het Marinemuseum in Den Helder op het programma.

Meer berichten