NK Leliekeuren van start

  Nieuws
Winnaars van 2017: Senioren: Piet van Woesik, Topklasse: Jeffrey van Woesik, junioren: Kiki Veldman, dames: Finnula vd Berg. (Foto: aangeleverd)
Winnaars van 2017: Senioren: Piet van Woesik, Topklasse: Jeffrey van Woesik, junioren: Kiki Veldman, dames: Finnula vd Berg. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

'T ZAND - Het 20e Nederlands Kampioenschap Leliekeuren is woensdag 16 mei van start gegaan in 't Zand. Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen middels het invullen van de deelname formulieren zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen. De lelies worden beoordeeld op: Steel, blad, bloem, knop en algemene stand.
Dit jaar worden er in totaal vijf wedstrijden georganiseerd. Woensdag 23 mei, 30 mei , 6 en 13 juni wordt er wederom gekeurd. Er kan gekeurd worden van 7.00 tot 20.00 uur. De jubileum prijsuitreiking is dit jaar voor het eerst op een andere dag: vrijdag 15 juni. Woensdagochtend kunnen vanaf 7.00 uur de vroege vogels komen keuren. Er is dan koffie en lekkere koek voor de deelnemers. Het doel is om op deze manier iedereen uit het lelievak meer te betrekken bij de keuringen.
Dit jaar is er wederom het topklassement. De beste deelnemers van vorig jaar zijn geselecteerd voor het topklassement. Wekelijks wordt een taart uitgereikt aan de beste uit het topklassement en de beste senior. Voor de junioren zijn er filmbonnen. Iedere deelnemer kan één keer taart of een filmbon winnen. Donderdag 14 juni worden de geldprijzen uitgereikt aan degenen die over vier weken de beste score hebben behaald.
Volledig willekeurig wordt dit jaar wederom een Ipad onder de junioren, die minimaal aan vier keuringen deelnemen, verloot. De vakjury bestaat uit Johan Duijn, Ed Vink, Frans van Lierop en Robert van der Hulst. De uitslagen worden bekend gemaakt op de Facebook-pagina en www.leliekeuren.nl.

Meer berichten