Swingend slot in Schagen - Feestje The Voices bij zomeravondconcert UITmarkt

  Nieuws
The Voices. (Foto: aangeleverd)
The Voices. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN – Heerlijke, swingende muziek met een dik accent op kwaliteit. Het zomeravondconcert van de UITmarkt wordt zondag 2 september een feest met prachtige noten en de geur van sfeer en romantiek. The Voices vieren daarbij hun eerste lustrum in een hartverwarmende harmonie in Schagen.
De finale-nieuwe-stijl van de UITmarkt klonk in 2017 als een klok. Dit jaar doet de organisatie er nog maar een schepje bovenop. Met een opening (18.15 uur) door die sterke club uit Barsingerhorn, de Toekomst. Ze komen met een orkest, bestaande uit ruim dertig man het Cultuurplein bij Markt 18 meteen maar op muzikale stelten zetten. Dat zal bij de Alkmaarse Big Band (start 19.30 uur), een groep die jaarlijks in Schagen te bewonderen is, niet ander zijn. BB6, met veel regionale toppers, verzorgt het slot met een hommage aan Burt Bacharach. Dat staat borg voor eigentijdse muziek met eeuwigheidswaarde.
Ruim daarvoor is het al tijd (18.40 uur) voor een feestje: de vijfde verjaardag van The Voices, het actieve, luisterrijke koor van Stephanie Kramer. Het wordt iets bijzonders. Het vocaal gezelschap treedt samen op met het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest. Onvermijdelijk een streling voor het oor.
Eigenlijk is het een afterparty, want de musici traden eerder samen op in theater Cool in Heerhugowaard. Toen ook met Pardans van de Schager Balletschool. Het pakte prima uit, bevestigt Stephanie Kramer: "We hebben afgesproken dat we er in Schagen helemaal tegenaan gaan, nog maar een schepje bovenop gooien. Er iets heel moois van maken”, aldus de vrouw, die al garant stond voor vele kwaliteitsrijke muzikale producties, zoals de Passie.
Het gratis toegankelijke muzikale feest op het Cultuurplein, hopelijk in de feeërieke sfeer van een mooie zonsondergang, wordt nog maar eens opgesierd, door de sterke catering van de Schager horeca.

Meer berichten