Kijkje in keuken van kunst

  Nieuws

SCHAGEN – Het is nieuw voor Schagen. Het culturele seizoen in de gemeente wordt verrijkt met Kunst verklaard, een project van Markt18.
Je geniet meer van kunst als je er meer van weet. Vanuit dat beginsel werd het project Kunst Verklaard geboren. Bekende kunstenaars geven een inkijk in de keuken van hun kunstvorm. Markt 18 wil bij het plan, bedacht door Hans Duin en uitgewerkt in samenwerking met Dick de Best, de culturele verenigingen in de gemeente betrekken. Dat geldt ook voor de eerste voorstelling op 29 oktober. Dan staan Oratoriumkoor Schagen en Markt18 schouder aan schouder. En het is meteen een spectaculaire opening: operazangeres Miranda van Kralingen geeft een masterclass. Daarbij neemt zij ook een paar liederen uit de Elise mee, het concert dat het Oratoriumkoor op 11 november in de Groeneweghal uitvoert. Het project is mede mogelijk door financiële steun van de Kunst en Culturele AdviesRaad Schagen. Daarom kan er ook een vriendelijke entreeprijs worden gevraagd voor de masterclass: vijftien euro, inclusief koffie/thee. Verenigingen die een idee hebben voor een project kunnen mailen naar jam.duin@quicknet.nl
De initiatiefnemers hopen op zes voorstellingen per jaar. Daarbij is de agenda voor januari al gevuld: dan komt acteur Gijs Scholten van Aschat op initiatief van toneelvereniging OZOS naar Schagen.

Meer berichten