'Familie' van Tussen De Planken Door

  Nieuws
Tussen De Planken Door speelt 'Familie' in het Scagontheater. (Foto: aangeleverd)
Tussen De Planken Door speelt 'Familie' in het Scagontheater. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - Tussen De Planken Door brengt ’Familie’ in het Scagon Theater aan Torenstraat 1b in Schagen. De tragi-komedie is zondag 25 november te zien om 15.00 uur.
Jan Tegenkamp besluit zijn kinderen uit te nodigen voor een lang weekend skiën in Zwitserland, omdat zijn vrouw Els niet lang meer te leven heeft. Hij wil een laatste keer samen zijn met het hele gezin om goede herinneringen op te halen. Nadat zij de vallei in gaan om boodschappen te halen, arriveren achtereenvolgens hun zweverige dochter Bibi en haar man Von, een mislukt schrijver en hun conservatieve zoon Nico, succesvol accountant met zijn babbelzieke vrouw Sandra.
Nico en Von besluiten Jan en Els te helpen met het sjouwen van de boodschappen, maar blijven met zijn vieren steken in de plaatselijke Stube. Onder invloed van alcohol, confronteert Nico zijn moeder Els. Waarom heeft ze hem altijd gehaat? Dit is nog maar het begin van de avond. Ieders oud zeer komt naar buiten. En dat terwijl Els een verrassing had.
In samenwerking met het Scagontheater, heeft Tussen De Planken Door Maria Goos uitgenodigd een voorstelling bij te wonen. Aansluitend aan de matineevoorstelling van 11 november wordt de schrijfster geïnterviewd door verslaggeefster Kitty Mertz van Schagen FM. over haar gehele oeuvre, maar over ’Familie in het bijzonder. Hierbij krijgt het publiek de gelegenheid vragen te stellen.
Speeldata: zaterdag 1 december om 20.15 uur. Zondag 25 november en 2 december om 15.00 uur. Kaarten zijn te koop via de webshop op www.scagontheater.nl of aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling.

Meer berichten