Slimme samenwerking Magnusrijders en Clusius College

  Nieuws
De voorbereidingen voor het komende ijsseizoen zijn van start gegaan. (Foto: aangeleverd)
De voorbereidingen voor het komende ijsseizoen zijn van start gegaan. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - IJsvereniging De Magnusrijders in Schagen is druk bezig met de voorbereidingen voor het komend ijsseizoen. Volgens de weervoorspellers komt er immers een straffe winter aan. Het grove werk op het Nic. Veldboerpark aan de Snevert wordt gedaan in samenwerking met het Clusius College. Een slim bedachte win-win situatie waar beide partijen baat bij hebben.
Als eerste evenement staat zondag 23 december de traditionele winterwandeling op het programma. Op het terrein van het Nic. Veldboerpark is het Clusius College met groot materieel druk bezig het terrein voor de ijskeet te egaliseren en gereed te maken. Mbo studenten van de groenopleiding werken met moderne apparatuur en doen daarbij ervaring op voor hun beroepspraktijk.
De docenten Auke de Boer en Richard Brood zorgden ervoor dat de werkzaamheden in goede orde verliepen. Magnusrijders-bestuurder Martien Oom hield ook een oogje in het zeil. Een vorm van samenwerking tussen twee organisaties die de gemeentelijke en centrale overheid graag ziet plaatsvinden. Je eigen broek ophouden en zoeken naar mogelijkheden om elkaar te versterken zonder tussenkomst van de gemeente.

Meer berichten