“Hier hebben we lang op gewacht”. Voetballen en trainen is bij FC Uitgeest weer mogelijk

Algemeen
Er gloort weer hoop voor de toekomst. We mogen weer op aangepaste wijze voetballen. Bewegen en sporten is ook in deze tijd extra belangrijk.
Er gloort weer hoop voor de toekomst. We mogen weer op aangepaste wijze voetballen. Bewegen en sporten is ook in deze tijd extra belangrijk. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - De voetballers van FC Uitgeest zijn terug op het veld. Ook de jongens en meisjes tot 27 jaar mogen weer trainen en voetballen in groepsverband. Maar dat geld nog niet voor iedereen! Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen maximaal met 4 mensen trainen.

Door de versoepelingen van de coronaregels mogen jongeren zoals hij weer buiten sporten in een grote groep. Zodoende kunnen er weer positiespellen worden gespeeld. Partijen. Weer echt voetbal dus. ”Lekker om weer de duels aan te gaan” en dat zorgt ook voor fanatisme in het veld. Je hoeft jezelf dan ook niet in te houden.”

Vanaf 27 jaar trainen met vier

Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen trainen. Voorwaarden is dat de spelers 1,5 meter afstand houden. Op knvb.nl/rinus vind je extra informatie en voorbeeldtrainingen.

Trainen en voetballen op doordeweekse avonden en in het weekend Op alle doordeweekse avonden wordt er weer volop gesport tot 20:30 uur. De lichten branden op het sportpark en er wordt genoten van het samen sporten met je vrienden en vriendinnen. Ook op de zaterdag en de zondag staan sinds enige tijd wedstrijden of trainingen op het programma voor de jongens en meisjes tot 27 jaar van FC Uitgeest. Vanaf afgelopen week ook voor de senioren van 27 jaar en ouder is het sporten op zaterdag en zondag mogelijk! Maximaal met 4 personen en er moet 1,5 meter afstand worden gehouden tussen de spelers!

Het clubhuis en de kleedkamers blijven voorlopig gesloten en het publiek mag nog niet komen kijken. Ook moeten de sporters en de trainers zorgen dat zij i.v.m. de avondklok voor 21:00 uur weer thuis zijn.

KNVB REGIOCUP

De KNVB en FC Uitgeest vindt het belangrijk dat alle spelers dit seizoen – zodra de coronamaatregelen dit toelaten – weer kunnen doen wat ze het liefste doen: voetballen. Daarom start de KNVB met de organisatie van de KNVB REGIOCUP. De informatie wordt t.z.t. zodra het actueel wordt verstrekt via de website en de andere sociale kanalen van de vereniging.