Tinnen soldaatjes op Fort aan Den Ham

  Nieuws
De vrijwilligers hebben van het fort een militair museum gemaakt met behoud van de oude sfeer. (foto aangeleverd)
De vrijwilligers hebben van het fort een militair museum gemaakt met behoud van de oude sfeer. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

UITGEEST - Zondag 29 april j.l. is Fort aan Den Ham, aan de Busch en Dam, in Uitgeest weer voor publiek geopend.
Men startte het seizoen met een doorlopende workshop "Tinnen soldaatjes gieten en beschilderen" in het fort. Resultaten konden beschilderd en meegenomen worden. Jaren 50 muziek op jaren 50 draaitafels werd verzorgd door het Nederlands Grammofoon Genootschap. Het fort ligt net over het spoor tussen Krommenie en Uitgeest aan de provinciale weg N203. Nu een rustige plek in het Noord-Hollandse landschap maar in de mobilisatietijden 1914-1918 en 1940 vol soldaten en kanonnen.
De vrijwilligers hebben van het fort een militair museum gemaakt met behoud van de oude sfeer. Zoveel mogelijk is het fort in de oude staat gehouden of teruggebracht met ziekenzaal, keuken, officierskantine en de manschappen privaten. Er zijn diverse exposities te zien over de Stelling, Tweede Wereldoorlog, militaire communicatie, de linie van Beverwijk en de Politionele acties gedurende 1945-1950 in voormalig Ned-Indië. Het fort en fortterrein rondom is geheel toegankelijk.
Kon men zondag 29 april niet dan is het fort ook het hele jaar door iedere woensdag te bezoeken. Informatie op www.fortaandenham.nl.

Meer berichten