Het was stil in de stad: geen Haring en Bierfeest

Algemeen
In goede Haring & Bier-tijden was de Westhavenplaats in het een l;aatste juniweekend de 'place to be'. Zondag vroeg in de middag heerste er rust en was het het domein van wat voorbijgangers. (foto: DPG/gsv)
In goede Haring & Bier-tijden was de Westhavenplaats in het een l;aatste juniweekend de 'place to be'. Zondag vroeg in de middag heerste er rust en was het het domein van wat voorbijgangers. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

VLAARDINGEN – Het laatste juni-weekeinde was in pre-coronatijd gereserveerd voor het Haring- en Bierfeest. Het zette het stadscentrum twee dagen op stelten. Nu was het was stil op straat. En van verplaatsting naar september, zoals vorig jaar na de afgelasting geopperd werd, is ook al geen sprake.

“Het is te kort dag om het nog te gaan invullen”, verklaart voorzitter Jacques Mondt van Stichting Halen en Brengen de beslissing om dit jaar weer geen feestje te vieren. Daarbij draait het niet alleen om het invullen van het programma, maar ook om het gedoe rond het aanvragen van vergunningen. “En niet te vergeten het rondkrijgen van het financiële plaatje.” Inmiddels hebben de organisatoren het uitstel ook aan de gemeente gemeld. Achter de schermen wordt al wel een basis gelegd voor een herstart in 2022. Mondt en medebestuurslid Vincent Kevenaar hebben hiervoor het initiatief genomen.

Eén van de taken is het zoeken van een opvolger of opvolgers voor ‘regelaar’ Annique Camphens, die de overstap maakte naar de gemeente Maassluis waar ze nu als city-marketeer actief is. Zij adviseerde het stichtingsbestuur om de regie niet meer op de schouders van één persoon te leggen. Dat advies heeft de Halen en Brengen-leiding zich vast ter harte genomen. (GSV)