Vlaardingse broers scoren goed op judotoernooi

(Foto: )

Bij de Zuid-Hollandse Kampioenschappen -12 is Xivan Jawahierkhan Kampioen van Zuid-Holland geworden.

Zijn broer Sovian Jawahierkhan is op een mooie derde plaats geëindigd. Sovian heeft vervolgens op zondag 21 april nog de Berlicum Open Judo Toernooi in Sint Michielsgestel, gedaan in de +50 (gewichtsklasse hoger) en heeft hier een mooie tweede plaats gekregen. Deze 2 broers zijn nu ongeveer 2,5 jaar aan het Judoën en doen het met heel veel plezier bij Sportinstituut Schiedam.

Ook de andere judoka’s leverde goede prestaties.

De volgende judoka’s werden kampioen van Zuid-Holland: Sarah Alper, Naemi Henriques, Xivan Jawahierkhan, Aslan Alper, Sepp van der Eijk, Aiden Tekin en Mees Olthaar.

Een zilveren medaille was er voor Sara Colombaroni, Tymur Branitskiy en Destan Tekin.

Brons was er voor Julia Tekin, Bobbie van der Hoeven, Mehmetcan Bircan, Tygo Wijsman, Helio Gomes Morais, Noaquin Marte, Guus van der Eijk, Cas Govers en Sovian Jawahierkhan.

Op zondag 21 april nam er een aantal judoka’s van Sportinstituut Schiedam deel aan het internationale Berlicum Open judotoernooi in Sint Michielsgestel.

Hier werd Jana Bergman kampioen bij de dames -18 jaar -70 kg. Aslan Alper (-12 jaar -34 kg) en Sovian Jawahierkhan (-12 jaar +50 kg) wonnen zilver en Caelon Henriques (-15 jaar -66 kg) en Mees Olthaar (-12 jaar -42 kg) pakten het brons.

Op zondag kwam ook Dylan Jansen in actie. Hij nam deel aan de Junior European Judo Cup (-21 jaar) in het Italiaanse Lignano. Hij kan tevreden terugkijken op zijn toernooi.

In de eerste ronde versloeg Dylan vrij snel de Portugees Baptista met een houdgreep (ippon). In de tweede ronde versloeg Dylan de Sloveen Srabotic. Dylan scoorde een waza-ari na een houdgreep van 14 seconden en vlak voor tijd wist hij zijn tegenstander nog op de rug te werpen (ippon).

In de derde ronde stond een zware wedstrijd op het programma tegen Igor Tsurkan, de nummer 1 van de wereldranglijst. Dylan was niet onder de indruk en wist het de Oekraïner goed lastig te maken. Helaas ging de wedstrijd op strafpunten verloren. Tsurkan haalde niet de halve finale en zo zat het toernooi er voor Dylan helaas op.