Gezellig genieten tijdens het Huiskamerfestival.
Gezellig genieten tijdens het Huiskamerfestival. ((Foto: Tessa Posthuma de Boer.))

Van acrobatiek tot standup bij Huiskamerfestival

BROEK IN WATERLAND - Het is alweer de vijfde keer dat Broek in Waterland wordt ondergedompeld in theater. Letterlijk, want de 18 mini-voorstellingen spelen zich 24 en 25 mei af in 18 prachtige, gastvrije huiskamers, verspreid over het dorp. Hart van het festival is de grote Huiskamertent op het Kerkplein, waar het publiek vermaakt, gelaafd en geïnspireerd wordt.

Gekozen is dit keer voor het thema: 'Alle hoeken van de kamer' en aan de programmering te zien, wordt dat meer dan waar gemaakt. Op vrijdagavond volgen de uiteenlopende acts in de Huiskamertent elkaar in een rap tempo op en kunnen bezoekers zich eerst vergapen aan acrobatiek van Broekse bodem met het trio Tête-bêche, dan lachen om internationaal bekende standupper Rayen Panday, luisteren naar de meeslepende liedjes van Elske Dewall, genieten van een akoestische ode aan George Michael door The Voice-ster Jordan Roy, om tot slot al die input er weer uit te dansen bij DJ Orlando.

Hele spectrum aan podiumkunst

"Het leek ons leuk om het hele spectrum aan podiumkunst op één avond voorbij te laten komen," verklaart programmeur en producent Janine Haars de eclectische line-up. "Zodat je 's avonds in bed echt het idee hebt dat je alle hoeken van de kamer hebt gezien."

Zaterdagavond: Huiskameravond

Zaterdagavond komt het publiek als vanouds weer 'bij de mensen thuis'. Met maar liefst zes huiskamerroutes -dat waren er voorheen vijf-, met elk drie voorstellingen is er voor ieder wat wils te halen. "In elke route hebben we gezorgd voor zoveel mogelijk afwisseling tussen de 3 voorstellingen", legt Haars uit. "Dus welke route je ook kiest, je ziet altijd iets wat je nog niet kende, iets waar je misschien wel eens van gehoord hebt en iets wat een beetje out-of-the-box is voor je. En dat is precies de bedoeling van het festival. Nieuwe ervaringen opdoen en je laten verrassen door wat theater je te bieden heeft." En dat is veel. Van klassiekers als Speelman & Speelman tot nieuwkomers Tim Teunissen en Jeroen Bouwhuis. Van de tere muziek van Janne Schra en de Hout Licht Band tot de one woman show van Mira van der Lubbe en het improvisatie cabaret van Beperkt Houdbaar. Afijn, te veel om op te noemen dus.

Taart en heerlijke muziek

Op zaterdagmiddag is er taart, heerlijke muziek van Tromp & Mac Lachlan, de poppentheatervoorstelling 'Hands up' door Lejo van Sesamstraat én de kans om zelf in de spotlights te staan op het Open Podium onder de bezielende leiding van de Broekse cabaretière Dianne Liesker.

Meer info over de programmering en kaarten kopen via https://neeltjepater.nl/, bij Eetwinkel Jesse in Broek in Waterland en Boekhandel Nimo in Monnickendam.

Meer berichten