Van Geemen hijst de boom uit zijn frame.
Van Geemen hijst de boom uit zijn frame. ((Foto: aangeleverd))

Rotary Monnickendam schenkt kerstboom aan KRNM Marken

MONNICKENDAM - De grote kerstboom aan de Middendam in Monnickendam is vrijdag 10 januari door Rotaryclub Monnickendam verwijderd. Elk jaar zorgt de club ervoor dat de boom gerecycled wordt. Veelal betekent dit dat de boom, tegen een bijdrage voor het goede doel, in stukken wordt afgeleverd om in de open haard te verdwijnen. Dit jaar pakte de club het iets ludieker aan! Inkomend voorzitter Dirk Jan van Geemen is ook actief bij KNRM station Marken en daar konden ze een beetje extra warmte in de wintermaanden wel gebruiken.

Het station aan de haven van Marken wordt warm gestookt door middel van een houtkachel en dus werd door de club besloten de boom dit jaar te doneren aan de KNRM. Vrijdag 10 januari was het zover. Door Ronday BV, Leguit + Roos en G.C. Verweij Machineverhuur werd de boom ontdaan van alle verlichting en franje. Vervolgens was Van Geemen aan de beurt om de boom uit zijn frame te hijsen. Het was een perfecte samenwerking van Waterlandse bedrijven die zich belangeloos inzetten voor het goede doel. 

In de verte kwamen de schepen van KNRM station Marken al aan gevaren. Na flink wat manoeuvres werd de kerstboom vakkundig aan boord van de Frans Verkade gehesen. De boom werd vervolgens stevig vastgemaakt om de overtocht naar Marken veilig te kunnen maken. De Lange Brug werd geopend en de kerstboom ging op weg naar zijn eindbestemming.

Rotaryclub Monnickendam hoopt dat de stoere vrijwilligers van KRNM station Marken er door deze donatie warmpjes bijzitten deze winter. Reddingstation Marken is 24 uur per dag oproepbaar voor het helpen en redden van mensen op het water. Hulpverlening door de KNRM wordt kosteloos uitgevoerd door vrijwilligers. Met dank aan donateurs wordt de KNRM al sinds 1824 door vrijwillige bijdragen in stand gehouden. Kijk op www.knrm.nl/reddingstations/marken hoe u kunt bijdragen of donateur kunt worden. 

Meer berichten