Swaensborch bedankt Waterland

Algemeen
Prachtige ingeleverde knutselwerkjes van kinderen voor de bewoners van Swaensborch.
Prachtige ingeleverde knutselwerkjes van kinderen voor de bewoners van Swaensborch. (Foto: aangeleverd)

Beste inwoners van Waterland,

Hierbij een kort bericht uit Evean Swaensborch, het verpleeg- en verzorgingshuis in Monnickendam.

Zoals u wellicht weet is Swaensborch, net als alle andere zorginstellingen in Nederland, sinds 20 maart gesloten voor bezoek. Door de corona crisis hebben wij helaas deze maatregel moeten nemen.

Voor onze bewoners is dit een moeilijke tijd. Hartverwarmend zijn de initiatieven die worden genomen door inwoners van Waterland om de bewoners van Swaensborch een hart onder de riem te steken. Iedereen heeft genoten van het draaiorgel, de prachtige bloemen en de heerlijke versnaperingen zoals zoute haring. De kaarten, knutselwerkjes en tekeningen die ons via de post bereiken worden zeer gewaardeerd. Familie komt ook veel bij Swaensborch afgeven.

Ook binnen Swaensborch doen we er alles aan om de dagen voor de bewoners zo plezierig mogelijk te laten verlopen. We helpen waar we kunnen met het beeldbellen naar familie en naasten. We zorgen voor kleine activiteiten, die we op de afdelingen kunnen doen. Ook zorgen we nog meer dan anders voor lekkere hapjes en drankjes.

Afleiding is voor onze bewoners nu nog meer dan anders een fijne onderbreking van de dag. We willen u dan ook namens alle bewoners en medewerkers van Swaensborch heel hartelijk bedanken voor de warmte en steun die we voelen vanuit de regio Waterland in deze moeilijke tijd.

Iris van der Horst
Manager Swaensborch