Ruim €1000 voor het KWF door ‘Heel Mérèke Bakt’

Algemeen
Een van de prachtige taarten bij de ‘Heel Mérèke Bakt’ jurering.
Een van de prachtige taarten bij de ‘Heel Mérèke Bakt’ jurering. (Foto: Marker Evenementen Stichting)

MARKEN - Elk jaar bakt Marken de lekkerste, mooiste en beste Marker taart. Vanmorgen gingen ze om 10.00 uur in de verkoop op het pleintje van jeugdgebouw De Zonnewijzer. Dertien bakkers hebben ieder twee taarten aangeleverd. Eén voor de verkoop, één voor de jurering. Het restant van de gejureerde taart is daarna ook in de verkoop gegaan. Naast deze zesentwintig taarten heeft Marker Evenementen Stichting 21 taarten bijgekocht voor de verkoop en de verloting en hebben zij nog drie taarten gesponsord gekregen.

De taarten zijn door een vakkundige jury beoordeeld. De verkoop van de taartpunten ging zo snel, dat er voor de loting niets meer over was. Uiteraard heeft 'Marker Evenementen Stichting' daar de perfecte oplossing voor gevonden, vouchers werden uitgedeeld. Deze vouchers kunnen de winnaars bij 'Marker Streekproducten' inleveren en krijgen daar hun gehele verse taart.

De winnaar van de taart-wedstrijd was Wolmet Stooker-van Riel. Zij won een kookworkshop voor twee personen bij De Taanketel op Marken. Nummer twee Melanie Kes-Visser en nummer drie Mieke Veer worden momenteel blij gemaakt met muntjes die volgend jaar bij de Havenfeesten besteed kunnen worden.

Honderden lootjes werden er in de dagen voor de loting door de 'Marker Evenementen Stichting' verkocht. Ieder lootje was één euro. De opbrengst van de verkoop van alle stukjes taart en de verloting van 'Heel Mérèke Bakt' gaat geheel naar de KWF kanker bestrijding. Ruim €1000 is wat 'Marken Evenementen Stichting' naar de KWF kankerbestrijding over zal maken.

Meteen na de uitzending werden alle vouchers van de taarten door de mannen van de stichting langs gebracht. Niet alleen op Marken, ze moesten ook uitwijken naar Purmerend, waar een van de winnaars tegenwoordig woont.