Ondernemers ’t Spil klaar voor feestelijke decembermaand

Algemeen
De ondernemers van winkelcentrum 't Spil zijn klaar voor de decembermaand.
De ondernemers van winkelcentrum 't Spil zijn klaar voor de decembermaand. (Foto: Evert Ruis )

MONNICKENDAM – De winkeliers van ’t Spil zijn helemaal klaar voor de feestdagen. Het winkelcentrum is voorzien van gezellige feestverlichting en de klanten kunnen deze maand mooie decembercadeaus winnen met de kassabonnenactie. Voor de kinderen is er een leuke Sinterklaas-kleurplaat af te halen waarmee ook een leuke prijs te winnen is.

Greetje Gutter: “Met de feestdagen voor de deur proberen we er in het winkelcentrum altijd iets gezelligs van te maken voor de klanten.

We zijn vorige week gestart met de kassabonnenactie. Verzamel zes kassabonnen van zes verschillende winkeliers en lever de bonnen in bij een van de winkeliers op ’t Spil. Hiervoor hebben we een speciale envelop die af te halen is in onze winkels. We vragen de klanten thuis de envelop gereed te maken en te voorzien van naam- en adresgegevens om te voorkomen dat het te druk wordt in de winkels. Dat willen we juist in deze periode vanwege corona vermijden.”

Leuke prijzen

Deelnemers aan de actie kunnen diverse leuke prijzen winnen. Greetje Gutter: “Er zijn 27 waardebonnen te winnen variërend van 10 tot en met 50 euro. De hoofdprijs is een luxe cadeaupakket ter waarde van 150 euro met diverse producten van alle deelnemende winkeliers!” In januari worden de winnaars bekend gemaakt. Voor de kinderen is er een leuke Sinterklaaskleurplaat af te halen bij de winkeliers. De winnaars van de kleurplatenactie krijgen thuis bericht.

Alles onder een dak

Gutter vertelt: “T Spil is nog een ouderwets winkelcentrum waar je lekker alles onder een dak vindt. Dat heb je niet meer overal. Van de groenteboer, bakker tot aan de slager, de supermarkt. drogisterij tot aan de bloemist en de slijter. In een winkelronde kan je alles wat je nodig hebt meenemen. Momenteel is het ook prettig dat een gedeelte van het centrum overdekt is zodat je droog kan wachten als het in een van de winkels iets te druk is. We houden ons in het winkelcentrum netjes aan de coronamaatregelen en zorgen er dan ook voor dat er niet te veel mensen tegelijk in een winkel staan, zodat iedereen veilig kan winkelen.”

Geen piekdrukte

Normaalgesproken zie je een piek rondom 5 december en de dagen voor kerst bij winkeliers. De ondernemers van t Spil vragen mensen tijdig de inkopen te doen. “We willen in verband met corona piekdrukte vermijden dus vragen klanten niet allemaal op het laatste moment naar de winkels toe te komen. De marsepeinen varkentjes en chocoladeletters zijn nu al net zo lekker als op vijf december hoor!”