Webinar ‘Kanker en de gevolgen op werk, financiën en loopbaan’

Algemeen
Huis aan het Water houdt een webinar ‘Kanker en de gevolgen voor je loopbaan.'
Huis aan het Water houdt een webinar ‘Kanker en de gevolgen voor je loopbaan.' (Foto: aangeleverd)

KATWOUDE - Als je te maken hebt met de diagnose kanker, dan staat de wereld even stil. Patiënten zitten vaak met veel vragen. Niet alleen over de behandelingen en het herstel, maar ook over werk en financiën. Huis aan het Water houdt op dinsdag 15 december van 19.00 tot 20.30 uur de webinar ‘Kanker en de gevolgen op werk, financiën en loopbaan’. Tijdens deze interactieve live-uitzending via internet wordt er advies, informatie en ondersteuning geboden op het gebied van re-integratie, loopbaanbegeleiding en financiën. De webinar is kosteloos bij te wonen.

Elk jaar houden arbeidspsycholoog en re-integratie adviseur Manuela Hoogstraaten en financieel adviseur Marian Tol in Huis aan het Water een themabijeenkomst. Vanwege het coronavirus is het dit jaar niet mogelijk om fysiek bijeen te komen. Maar dat weerhoudt het tweetal er niet van om hun informatie met mensen te delen. Op dinsdag 15 december verzorgen zij een interactieve webinar waar belangstellenden zich voor kunnen aanmelden. Dit keer krijgen zij ook ondersteuning van een loopbaanadviseur. Op deze wijze worden tijdens de webinar alle aspecten van het re-intergratieproces belicht.

"De webinar gaat over de gevolgen van kanker op werk, financiën en de loopbaan", zo vertelt Manuela Hoogstraaten. "Ik verschaf deelnemers duidelijkheid over het re-integratietraject en het juridische aspect. Wat zijn de rechten en plichten? Niet alleen van de werknemer, maar ook van de werkgever. Waar moet je rekening mee houden? Financieel adviseur Marian Tol vertelt meer over de financiële gevolgen en wat dit onder andere betekent voor je inkomen en je pensioen. Dit jaar heeft Huis aan het Water versterking gekregen van loopbaanadviseur Caroline. Zij kan helpen bij vragen als: ben je nog steeds tevreden met je huidige functie of ben je toe aan een loopbaan switch?

De webinar is kosteloos bij te wonen. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar: info@stichtinghuisaanhetwater.nl en ontvangen vervolgens een bevestiging met een link voor de onlinebijeenkomst. Tijdens de ‘inloop’ om 18.45 uur stellen de organisatoren zich voor en verduidelijken het programma. De webinar start om 19.00 uur en zal tot ongeveer 20.30 uur duren. Met een eventuele uitloop als er veel vragen zijn. Manuela: "Wij vragen de mensen bij het aanmelden alvast hun vraag of vragen te stellen. Dan kunnen wij hier tijdens de webinar gericht op ingaan en hopelijk op deze wijze zoveel mogelijk vragen en zorgen bij de deelnemers wegnemen. Als er na de webinar nog meer behoefte is aan ondersteuning, kunnen mensen via het algemene telefoonnummer of emailadres van Huis aan het Water een afspraak maken. Want het nazorgcentrum biedt hulp bij het gehele re-intergatieprogramma, op alle vlakken, persoonlijk en op maat."

Kijk voor meer informatie over Huis aan het Water op www.stichtinghuisaanhetwater.nl