Splinternieuwe vrijwilligerswebsite voor Waterland

Algemeen
Angela Kroon, Maarten van Randen en Lucien van Aalzum.
Angela Kroon, Maarten van Randen en Lucien van Aalzum. (Foto: Els Broers)

MONNICKENDAM - Onlangs werd de splinternieuwe website voor de vrijwilligerscentrale, onderdeel van de gemeente Waterland maar in beheer bij Sociaal Cultureel Centrum De Bolder, gelanceerd: www.vrijwilligerswaterland.nl Angela Kroon, woordvoerder de Bolder: “De oude website was echt aan vervanging toe. We hebben nu een mooie, nieuwe website die is ontwikkeld door online marketingbureau Branding New.”

De samenwerking is ontstaan vanwege een match die De Bolder heeft gemaakt met Branding New via de Waterlandse Uitdaging. Dit netwerk helpt sociale organisaties aan matches met bedrijven die hun kennis en kunde ter beschikking stellen. Op de nieuwe site www.vrijwilligerswaterland.nl kunnen vrijwilligers op zoek in de vacaturebank naar vrijwilligersklussen en organisaties kunnen in diezelfde databank hun vacatures uploaden. “Heel mooi en handig. We zijn er erg blij mee! Om de site nog wat aantrekkelijker te maken schrijven we een fotowedstrijd uit. Hobbyfotografen die mooie plaatjes van vrijwilligerswerk in Waterland hebben geschoten kunnen deze mailen naar contact@vrijwilligerswaterland.nl en maken kans op een plaatsing van hun foto op de nieuwe website”, aldus Angela Kroon.

Zoek je vrijwilligers(werk) ?

Maarten van Randen, ook werkzaam voor De Bolder: “We zijn ontzettend blij met de nieuwe website. De vacaturebank is technisch zo opgezet dat deze, zonder tussenkomst van De Bolder, zelfstandig gebruikt kan worden door organisaties. Mensen die vrijwilligerswerk zoeken kunnen reageren op de geplaatste vacature en direct in contact komen met de organisatie die de vacature geplaatst heeft.” Dit scheelt de medewerkers van de Bolder een hoop werk en is voor de potentiele vrijwilligers en de bedrijven veel makkelijker. Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Waterland neem dan eens een kijkje op de site. Als je ondernemer bent en op zoek bent naar vrijwilligers is het ook zeker handig gebruik te maken van de website.

Lucien van Aalzum, Branding New: “Voor De Bolder was de uitdaging om tijdrovend papierwerk te voorkomen en de vacatures up-to-date te houden. Wij hebben daarom gezorgd dat we een tool in het systeem hebben gebouwd die vrijwilligers en organisaties automatisch aan elkaar koppelt via de mail zonder tussenkomst van de medewerkers van De Bolder. Werken in het kader van de Waterlandse Uitdaging is heel dankbaar. Ik vind het geweldig dat diverse bedrijven in Waterland hun expertise en tijd beschikbaar stellen. Toch zou ik graag zien dat nog meer bedrijven zich bij de uitdaging aansluiten. Zeker in onze communicatiebranche kunnen we met elkaar lokaal nog heel veel mooie dingen bereiken!” Zie www.vrijwilligerswaterland.nl.