Guurtje Beets wil openbaar natuurtuintje voor kinderen realiseren

Algemeen
Guurtje Beets voor het stukje land dat ze wil omdopen tot het openbare natuurtuintje.
Guurtje Beets voor het stukje land dat ze wil omdopen tot het openbare natuurtuintje. ((Foto: René Alferink.))

MONNICKENDAM – Natuurliefhebber Guurtje Beets hoopt dit voorjaar nog een openbaar natuurtuintje te kunnen realiseren voor kinderen op een stukje van haar eigen land dat aan de Purmerdijk en de ringvaart ligt. Guurtje: “Ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen genieten van de natuur. Zeker nu- in de periode van de lockdown -is er voor kinderen maar weinig te doen. Alles is dicht. Hoe leuk is het dan als ze samen met hun ouders op dit stukje land een moestuintje kunnen maken?!”

“Het is toch geweldig als kinderen zelf pompoen en courgette kunnen verbouwen”

Guurtje vindt het tevens heel leerzaam voor kinderen om de eigen groente te verbouwen. “Zo kunnen ze zien hoe alles in de natuur groeit en bloeit. Bovendien is het enorm leuk voor kinderen om hun eigen courgettes en pompoenen te kweken en die dan mee naar huis te nemen!”

“Het is een prachtig stukje land dat makkelijk te bereiken is met de fiets. Maar ook per bootje. Dat is zo leuk, er zijn in de ringvaart een aantal aanlegsteigers, dus je kan zo het land op vanuit je bootje! Dat is zo gezellig, vertelt Guurtje enthousiast.

Kippen en schapen

Het is de bedoeling van Guurtje dat meer mensen kunnen genieten van de natuur, net zoals zij dat doet. “Ik ben altijd buiten, op het land of op het erf van de boerderij, bezig met de beestjes eten geven of in de tuin. Als mensen het leuk vinden mogen ze uiteraard komen kijken.” Guurtje heeft kippen, schapen en een kleine shetlander. “Die vinden de kinderen vaak erg leuk om te zien.”

Recreatie

In het natuurtuintje is plek voor een paar moestuintjes. Als het in de lente en de zomer weer wat warmer wordt is het een goede recreatieplek. “Eventueel kunnen ouders en kinderen er zelfs een tentje neerzetten! En ik heb alle materialen om de moestuintjes mee te maken. Tevens kunnen er mini-kasjes worden geplaatst. Ik zou het leuk vinden als ouders met kinderen mooie moestuintjes gaan maken op dit stuk land!” Interesse in een moestuintje of graag een keertje kijken op de boerderij bij Guurtje? Mail dan even naar redactie.osb@rodi.nl dan zorgen wij ervoor dat Guurtje contact met je opneemt.