Mario Boes.
Mario Boes. ((Foto: Pieter Pereboom))

DJ Mario viert tienjarig bestaan in Het Trefpunt

Door Pieter Pereboom / www.markernieuws.nl

MARKEN - Mario Boes draait al jaren als hobby muziek op feesten en partijen. Onder de naam 'DJ Mario' doet hij dit nu tien jaar. Om dit heugelijke feit te vieren, organiseert hij in samenwerking met Dorpshuis 'Het Trefpunt' op zaterdag 18 mei aanstaande een 'DJ-Night'. Een ode aan de Marker DJ's!

Het begon allemaal toen Mario een jaar of 14 was. Via zijn moeder, die toen werkte in Café 'Flying Sailer' aan de Westerstraat op Marken, werd hij gevraagd om op een verjaardag muziek te draaien.

Ode aan de Marker dj's

Met voornamelijk moeders cd's, draaide hij die avond en ondertussen speelde hij buiten met de andere kinderen. Omdat de mensen tevreden waren over de muziek besloot Mario zich te verdiepen in het dj'en...

Marker Mafkezen

Samen met Jeffrey Jonk stelde hij cd's samen om vervolgens 's avonds voor publiek op te treden. Na deze fase van uitproberen kwam Mario op het idee om zijn muziek te draaien in jeugdgebouw 'De Zonnewijzer' ook op Marken, tijdens zijn vrijwillige bardiensten. Zo kwam zijn artiestennaam 'De Marker Mafkezen' tot stand, in samenwerking met Camilo Commandeur. Al snel veranderde deze naam in MCEC: Mario Camilo Entertainment Company. Meer dan drie jaar draaiden ze samen muziek en kochten ze met het verdiende geld de muziekinstallatie, waarvan Mario nog steeds profiteert. Doordat Camilo vaak naar zee ging voor zijn werk, draaide Mario steeds meer alleen, wat resulteerde in 'DJ Mario'.

Feestjes bouwen

Dat Mario graag feestjes bouwt blijkt wel uit de evenementen die hij samen met Isabel Springer en Tess Zondervan heeft georganiseerd op Marken. Onder de naam 'Peninsula Time' is hun uitgangspunt om met de muzikale Markers een uniek evenement te organiseren voor de Marker bevolking. 'Festival Fever', 'The Launch' en 'Rock the Boat' waren hier mooie voorbeelden van.

DJ Night

Zaterdag 18 mei gaat Mario de uitdaging voor het eerst alleen aan, door 'DJ-Night' te organiseren. Hij heeft nu zelf de regie in handen en wil dit feest vooral organiseren voor de mensen die hebben genoten van zijn muziek. Dit is inmiddels een heel breed publiek.

Drie stages

In Dorpshuis 'Het Trefpunt' zullen er drie 'stages' zijn, om aan de verschillende muzieksmaken tegemoet te komen. Met mede-DJ's Peer, Ray, Ian, Jurie, PC, Discotheek de Smid en André Peereboom als geluidstechnicus zit dat wel goed. Of het Mario gaat lukken om een feest van Peninsula Time te evenaren zullen we zien op zaterdag 18 mei in Dorpshuis 'Het Trefpunt'. Het evenement begint om 17.00 uur.


Meer berichten