Bruin CaféAns en Piet Oosthuizen 40 jaar lid van KHN

  Nieuws
Jan Zwarthoed (KHN Edam-Volendam), Ans en Piet Krijgsman.(Foto: aangeleverd)
Jan Zwarthoed (KHN Edam-Volendam), Ans en Piet Krijgsman.(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OOSTHUIZEN - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is er trots op dat Bruin Café Ans en Piet in Oosthuizen al 40 jaar lang lid is van de branchevereniging. Bruin Café Ans en Piet bestaat al sinds 1973 en Ans en Piet staan zelf al vanaf het begin aan het roer. Voorzitter Jan Zwarthoed van KHN Edam-Volendam feliciteerde hen met dit bijzondere jubileum.
Ans en Piet Krijgsman werden in 1973 eigenaren van Bruin Café Ans en Piet. Ans Krijgsman: "We hebben hier ge-wel-di-ge tijden mee gemaakt, dat vergeten we nooit meer."

Lange historie

Op deze locatie zit al sinds mensenheugenis een horecabedrijf. Heel lang geleden deed het dienst als koffiehuis en stationsrestauratie voor het schuin tegenover gelegen treinstation, dat inmiddels is verdwenen. Ook kon er vroeger overnacht worden in de herberg het Spoorzicht.
De vader van Ans was broodvisser en zocht binnen de gemeentegrens van Zeevang extra visterritorium. Dat kreeg hij als hij het horecabedrijf met woonruimte kocht en daar ging wonen. En zo geschiedde. Ans verhuisde met haar ouders mee vanuit Broek in Waterland, waar een pannenkoekenhuis werd gerund en Ans begon steeds meer mee te werken. Helaas is door een brand alle historie verdwenen; Ans en Piet bezitten alleen nog een houten plank uit 1885 met daarop een geschreven tekst over het café.
Piet kwam begin 70-er jaren met de fanfare vanuit Purmerend mee naar Oosthuizen en trad op in het café, zo leerden Ans en Piet elkaar kennen. Niet veel later namen zij het café van Ans’ ouders over en werd het omgedoopt tot Bruin Café Ans en Piet.
Grote feesten

Ans vertelt: "Het was vaak groot feest in ons café; met optredens van bekende Noord-Hollandse artiesten, zoals Next One, De Dijk, BZN, Maywood en Angela Groothuizen. Er kwamen dan wel 400 gasten. Dat is nu niet meer voor te stellen."
Inmiddels zijn Ans en Piet hun nieuwe huis in Purmerend aan het opknappen en willen zij gaan verhuizen. Bruin Café Ans en Piet staat nu dan ook te koop. Ans weet zeker dat als er een jong stel komt en dit bedrijf overneemt, zij er een prachtig bedrijf van kunnen maken. Het ligt op een goede locatie en er is veel ruimte. Ans: “We hebben hier altijd met heel veel plezier gewerkt. Ik hoop dat dit café nog lang blijft bestaan en dat er mooie herinneringen bijkomen."

Meer berichten