Vrijwilligers brandweer gezocht

  Nieuws
Misschien is de vrijwillige brandweer wel iets voor jou. (Foto: Adobe Stock)
Misschien is de vrijwillige brandweer wel iets voor jou. (Foto: Adobe Stock) (rodi.nl)

BROEK IN WATERLAND - Een auto te water, een woningbrand, een dier in nood...Voorbeelden van incidenten waar Brandweer Broek in Waterland 24 uur per dag voor uitrukt. Een brandweermedewerker (M/V) heeft dus een gevarieerd takenpakket. Ook ondersteunt de vrijwillige brandweer diverse activiteiten die in het dorp plaatsvinden zoals de Broekerfeestweek, schoolmiddag voor basisschool de Overhaal en de Havenrakkers en de jaarlijkse kerstboomverbranding.
Wil je graag helpen bij de vrijwillige brandweer? Dat kan! Je bent 18 of ouder en woont en/of werkt in de directe omgeving van de post Broek in Waterland. Je lichamelijke en geestelijke conditie is goed. Je geschiktheid wordt bepaald met een medische keuring. Je kunt improviseren en beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Keertje mee oefenen
Bij de brandweerkazerne op de Eilandweg 35 wordt er elke maandagavond geoefend. Indien je interesse hebt loop dan een keertje binnen en drink een kopje koffie mee. Ga in gesprek met de vrijwilligers of oefen zelf mee. Indien je interesse hebt en je besluit je aan te sluiten bij de brandweer dan wordt je opgeleid. Vrijwilligers ontvangen een vaste jaarvergoeding en krijgen een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten.

Meer berichten