Oranje vierde op WK outdoortouwtrekken - Vier dames TTV Monnickendam waren erbij

  Nieuws
De Oranje-dames werden vierde. (Foto: TTV Monnickendam)
De Oranje-dames werden vierde. (Foto: TTV Monnickendam) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Ondanks het op een haar na missen van het podium kijken de vier dames van TTV Monnickendam tevreden terug op hun optreden in het nationale damesteam, tijdens het WK outdoortouwtrekken, vorige week in Kaapstad.

In de poulefase begonnen de Oranje-dames voortvarend. Ze boekten onder andere winst op de Zuid-Afrikaanse ploeg, die voor eigen publiek zeer sterk voor de dag wist te komen. Na nog meer sterke wedstrijden, maar ook een aantal verliespunten, was een vierde plaats in de poule genoeg om tot de kruisfinales door te dringen. Daar troffen de dames regerend wereldkampioen Taiwan. Zij waren ook dit jaar weer een maatje te groot, waardoor Oranje tegen Engeland voor het brons moest strijden. Ondanks een sterk optreden van de nationale ploeg bleek het Engelse team na een spannende wedstrijd de sterkere partij. Hierdoor moesten de Nederlandse dames zich tevredenstellen met een vierde plaats.

Monnickendamse dames
De vier Monnickendamse dames uit de selectie blikken terug op het WK. Kim: "Als één van de meest ervaren spelers binnen het team vind ik het mooi om te zien dat er dit jaar vier spelers van TTV Monnickendam in de selectie stonden. Ik hoop dat we deze stijgende lijn binnen de club door kunnen zetten." Anne: "Een geweldige ervaring en grote eer om voor Nederland uit te mogen komen op het WK. Ondanks de goede teamspirit wisten we helaas niet op het podium te komen."
Frieda: "Fantastische locatie voor een WK en alleen al daarom een mooie ervaring. Van tevoren heb ik slecht in kunnen schatten waar we met dit team stonden en daarom ben ik tevreden met de vierde plaats." Sandra: "Voor mij was dit mijn eerste deelname aan een WK en een unieke en leerzame ervaring. Voor de toekomst wil ik mij graag verbeteren om zo wel het podium te behalen."

Meer berichten