Sint slaapt in museum De Speeltoren

  Nieuws
Sint heeft een heel speciaal logeeradres. (Foto: aangeleverd)
Sint heeft een heel speciaal logeeradres. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Het Waterlandsmuseum De Speeltoren in Monnickendam heeft sinds een paar dagen een bijzondere gast. Het is Sinterklaas, die net als vorig jaar weer logeert in de Juniorzaal van het museum in zijn speciale slaapkamertje in het Ontdekhuis.
Kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s, zijn van harte welkom om te komen kijken hoe die slaapkamer van Sinterklaas eruitziet. De kindertjes kunnen in die Juniorzaal zelf gaan knutselen, kleuren, tekenen, leuke verhaaltjes of brieven schrijven aan Sinterklaas. Er staat een speciale grote Sintbrievenbus om alle creaties in te stoppen. Ook draait er een leuke film van de Sinterklaasmusical, 'Een huis in een schoen', geschreven door Mies Bouhuys, over het meisje Annabel die van Sint en de Zwarte Pieten hulp krijgt bij het zoeken naar een huisje. Deze film uit 1971 speelt zich geheel af in het stadje Monnickendam.

Bezoektijden

Sinterklaas kan worden bezocht op 1 december van 14.00 tot 15.00 uur. De slaapkamer van Sint in het museum is alle weekenden open van 11.00 tot 17.00 uur. Er is van 14.30 tot 17.00 uur 'Knutselen met Pieten' Er is begeleiding aanwezig. Entree: kinderen vanaf 2 jaar betalen 2 euro. Ouders en begeleiders betalen via museumkaart of reguliere museumentree van 4,50. Meer info bij de balie in het museum of info@despeeltoren.nl.

Meer berichten