Creatieve museumdagen voor kinderen in De Speeltoren

  Nieuws
De Speeltoren. (Foto: archieffoto)
De Speeltoren. (Foto: archieffoto) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam heeft ook dit jaar in de kerstvakantie weer leuke activiteiten voor kinderen. Zij kunnen meedoen aan drie creatieve workshops, elke dag de spannende speurtocht oplossen en kleine kinderen kunnen zich als vanouds uitleven in de Juniorzaal.
Vrijdagmiddag 28 december is er de workshop met het thema 'Visserij van Vroeger' en mogen kinderen allerlei vissen knippen, schilderen en ook nog met goudverf en glitter versieren. In het nieuwe jaar op woensdagmiddag 2 januari kunnen kinderen de workshop 'Vrij schilderen met Joke Trim' gaan doen. Naar eigen idee bedenken en schilderen de kinderen een onderwerp. Tenslotte kunnen zij op donderdag 3 januari deelnemen aan de workshop 'Winterlandschap maken' met papier en verf.

Museumspeurtocht

Voor de echte speurneuzen tussen de zeven en twaalf jaar is er elke dag de museumspeurtocht om op te lossen. De vragen leiden de speurneuzen door het hele museum en zo vinden zij de antwoorden.
Ontdekken en verkleden

Op de middagen zonder workshops kunnen de kleintjes gewoon spelen in 'het ontdekhuisje', oude verkleedkleren aandoen of de verrassende combinaties van de memorykast proberen te vinden. En wie geduld heeft, kan allemaal kapotte oude potjes in elkaar zetten en van 400 jaar oude tegelscherven weer hele tegels maken!
Reserveren

De workshops beginnen om 13.30 uur en eindigen om 16.00 uur. Er is begeleiding aanwezig en het museum zorgt voor voldoende materiaal om te knippen, plakken en verven. Graag even reserveren voor deelname aan de gekozen workshop (van 13.30 tot 16.00 uur) via info@despeeltoren.nl of bij de balie van het museum. Per middag kunnen maximaal 12 kinderen aan de workshops meedoen.
Openingstijden

Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4, Monnickendam. Tel: 0299-652203. Tijdens de kerstvakantie alle dagen geopend van 11.00 tot en met 17.00 uur, m.u.v. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Meer info via www.despeeltoren.nl.

Meer berichten