Dudok Quartet
Dudok Quartet ((Foto: marcoborggreve))

Klassiek in de Zaanstreek

JISP - Vanaf 28 september kunt u genieten van een nieuwe prachtige concertreeks in het kerkje in Jisp. De bijzondere, intieme sfeer en de uitstekende akoestiek, maakt het bijwonen van een concert tot een unieke ervaring.

Gerenommeerde musici en aanstormend talent uit binnen- en buitenland treden komend seizoen op. De solisten en ensembles zijn van een hoog niveau en spelen regelmatig in het Concertgebouw van Amsterdam. De violist Niek Baar (1991), die vorig jaar het Oscar Back Concours won, opent het seizoen. Samen met Benjamin Kim brengt hij werken voor viool en piano van Grieg en Beethoven ten gehore. De andere 'aanstormer' is de pianiste Saskia Giorgini. Zij speelt in het maart-concert een prachtig romantisch programma.

Daarnaast zijn er natuurlijk musici die al geruime tijd nationale en internationale bekendheid genieten, zoals Hans Eysackers, die met de bariton Marijn Cornet Schuberts de onnavolgbare 'Winterreise' uitvoert, of Quirine Viersen, met een deel van de cellosuites van Bach. Er wordt ook in wat grotere bezetting gemusiceerd, in de eerste plaats door het Dudok Kwartet, met een verrassend programma, dat Haydn en Brahms combineert met eigen bewerkingen van muziek uit de 16e en 17e eeuw. Het Berlage Saxofoon Kwartet bezorgt u samen met de schrijver Jan Brokken een onvergetelijke avond, over vrijheid. De Van Swieten Society brengt vlak voor kerst een hommage aan Clara Schumann-Wieck, en het seizoen sluit af met een Russisch programma van het Hexagon Ensemble.

De kaarten kosten € 18 per concert. U kunt ook kiezen voor een abonnement, dan betaalt u slechts € 15 per concert. Kaarten kunt u reserveren via reserveren@concertjisp.nl of kijk op de site voor het telefoonnummer. Bekijk de concertagenda op concertjsip.nl. Om alvast in de stemming te komen, kunt u fragmenten van de musici beluisteren op concertjisp.nl.

Programma 2019-2020

28 september 2019 Niek Baar & Ben Kim Grieg, Svendsen, Leclair, Van Beethoven

26 oktober 2019 Dudok Quartet Amsterdam Haydn, Gesualdo, Desprez, Sweelinck, Brahms

23 november 2019 Berlage Saxophone Quartet & Jan Brokken Moesorgski, Schulhoff, Tawfiq, Pärt, Sjostakovitsj, Eisler

21 december 2019 Van Swieten Society Liederen en kamermuziek van Clara Schumann

25 januari 2020 Martijn Cornet & Hans Eijsackers Die Winterreise, F. Schubert

22 februari 2020 Quirine Viersen Suites voor cello solo, J.S. Bach

22 maart 2020 Saskia Giorgini Schubert, Schumann, Enescu, Liszt

18 april 2020 Hexagon Ensemble Ippolitov-Ivanov, Rimski-Kosakov, Rachmaninov, Moessorgski

Meer berichten