Gezocht: gezinnen met groot hart

ZAANSTREEK - "Vroeger was het zo gewoon", vertelt Irma de Groot, coördinator bij Buurtgezinnen.nl. "Toen was er nog de ouderwetse burenhulp. Of als het een moeder eens teveel werd en je stond op het schoolplein met elkaar te praten, bood een ander aan: Weet je wat? Breng je kind gewoon een keertje bij mij. Niet alle ouders hebben mensen om zich heen op wie ze terug kunnen vallen. Daarom is Buurtgezinnen.nl in het leven geroepen. We zoeken momenteel steungezinnen voor ouders in deze situatie.

Vier jaar geleden is Buurtgezinnen gestart gebaseerd op de gedachte 'It takes a village to raise a child'. Inmiddels worden in Zaanstad al bijna 100 kinderen ondersteund door een vrijwillig steungezin in de buurt, waardoor dit initiatief een groot succes is. Buurtgezinnen koppelt gezinnen die het moeilijk hebben en die op niemand kunnen terugvallen aan een steungezin in de buurt.

Aan gezinnen met een groot hart, die -soms- zelf weten hoe het voelt als alles tegen lijkt te zitten. Het steungezin vangt de kinderen op regelmatige basis op. Bijvoorbeeld één keer per week op woensdagmiddag of af en toe een dag/nacht in het weekend. Zodat de eigen ouders even op adem kunnen komen. En de kinderen onbezorgd kind kunnen zijn bij het steungezin.

Steungezinnen

"Iedereen maakt dingen mee in zijn leven die niet makkelijk zijn; een burn-out, ziekte, scheiding, werkeloosheid, noem maar op. Soms zit alles tegen. Dat kan ons allemaal overkomen, vaak van de ene op de andere dag. En als je in dit soort situaties weinig tijd of puf hebt om de kinderen aandacht te geven, dan is er vaak wel familie of zijn er goede buren op wie je kunt terugvallen. Om dit te kunnen blijven doen zijn we op naar steungezinnen in Zaanstad. Bij gezinnen die interesse hebben, kom ik langs en inventariseer ik wat voor hulp je kunt bieden. En wat past bij jullie gezin. Overigens kunnen ook gezinnen van wie de kinderen het huis al uit zijn of opa's en oma's zich bij ons aanmelden", aldus Irma de Groot.

Interesse?

Wie interesse heeft kan op de website www.buurtgezinnen.nl kijken bij Zaanstad voor meer informatie. Ook staan daar korte omschrijvingen van de kinderen waar een steungezin voor wordt gezocht. Op de Facebookpagina 'Buurtgezinnen in Zaanstad' worden deze profielen ook gedeeld.

Voor meer informatie kun je mailen naar irma@buurtgezinnen.nl

Meer berichten