Diploma-uitreiking voor Amber in partytent, maar zonder party…

Algemeen
Yes! De handtekening wordt gezet, het diploma is binnen!
Yes! De handtekening wordt gezet, het diploma is binnen! Foto: aangeleverd

KROMMENIE – De uitspraak ‘het zijn vreemde tijden’ gaat zeker op voor de diploma-uitreiking van de zestienjarige Amber Goedhart uit Krommenie. Want zij kreeg afgelopen week haar vmbo-diploma uitgereikt onder een partytent die bij thuis stond opgesteld.

“Ik kreeg van mijn mentor meneer Frank Eijben en zorgdocent mevrouw Dirksen mijn diploma op veilige afstand via een tafel uitgereikt”, vertelt een trotse Amber die haar opleiding voltooide op het Trias vmbo.

Los van de coronaperikelen waardoor lessen plotseling niet doorgingen of op afstand werden gegeven, had Amber een extra drempel te nemen voordat ze het felbegeerde papiertje kon ontvangen. Haar gezondheid is broos. Maar haar geest gelukkig scherp.

Wiskunde moeilijk

“Toen de maatregelen van kracht werden, zat ik net in mijn toets-periode. Ik had daardoor toch weinig les, maar wel veel examenopdrachten. Die kon ik thuis voorbereiden. Op zich ging dat wel chill. Ik kan goed zelf doorwerken. En als ik een pijnperiode doormaakte, was het fijn dat niet fysiek mee te maken in een klaslokaal tijdens een examen. Alleen wiskunde op afstand was lastig.”

Schrale troost Amber, wiskunde wordt door het overgrote deel van de mensen lastig gevonden. (De weekbladjournalist kwam niet verder dan een vier op zijn diploma met dit vak…).

Vervolgopleiding

Wat voor heel veel scholieren geldt, gaat ook op voor de studente uit Krommenie: jammer genoeg was er geen gelegenheid tot vieren van een groot afscheidsfeest. Het bleef bij een partytent maar zonder party.

Corona of niet: Amber gaat volgend schooljaar met het vmbo (kader) diploma op zak naar Amsterdam om haar droom verder vorm te geven. “Ik ga naar het ROC en wil psycholoog worden. Lijkt me een schitterend beroep”, klinkt het zelfbewust.

Op veilige afstand krijgt Amber van mentor Frank Eijben haar diploma overhandigd.