Opening Fluxus cursusseizoen live én online

Algemeen
Afbeelding
Opening Fluxus cursusseizoen live én online. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM -  FluXus trapt op zaterdag 5 september op feestelijke wijze het nieuwe, creatieve cursusseizoen af. Het publiek is tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom op beide leslocaties aan de Westzijde. Ook is het mogelijk vanuit huis de FluXus-sfeer te proeven dankzij een live reportage op Facebook.

Het open huis wordt om 12.45 uur ‘geopend’ met een speciale anderhalve meter-dans door DansZaandam. Dat vindt plaats op het plein voor de Westzijderkerk tegenover de FluXus Muziekschool die voor even wordt omtovert tot theatervloer. In de lokalen en zalen op Westzijde 148 en 168 in Zaandam zijn vervolgens die zaterdag tot 16.00 uur verrassende optredens en inspirerende workshops. Zoals bijvoorbeeld open lessen van de nieuwe cursus ‘Documentaire maken’. Op de Muziekschool kan de bezoeker onder andere informatie en inspiratie vinden voor het samen spelen in ensembles en bandjes. Het volledige programma is vanaf 24 augustus te vinden via www.fluxus.nl/voor-jou.

Door de anderhalve meter-maatregelen zijn activiteiten wellicht sneller vol, dus reserveren wordt aangeraden. Dit kan tussen 24 augustus en 1 september op de www.fluxus.nl en op de dag zelf aan de deur voor zover er nog plaats is.

Online sfeer proeven

Wie niet kan of wil om live naar FluXus te komen, kan vanuit huis de sfeer van de FluXus Open proeven. Op de Facebookpagina www.facebook.com/FluXusZaanstad/ laten twee reporters op beide leslocaties live de kijkers meegenieten van verschillende activiteiten. Mét ruimte voor vragen aan de performers en docenten.

Kennismaken 

Benieuwd naar een specifieke docent of cursus? Naast de informatie op www.fluxus.nl/voor-jou gaan zaterdag 5 september om 13.00 uur op de FluXus Facebookpagina onder ‘video’s’ filmpjes in première waarin docenten zichzelf voorstellen en een introductie geven op hun lessen.

Open lessen en proeflessen

Voor mensen die zelf live een les willen uitproberen: veel eerste lessen bij Theater en Dans in september zijn open lessen waaraan je gratis mee kunt doen. Deze open lessen zijn terug te vinden op www.fluxus.nl/agenda. Bij Muziek is het mogelijk een proefles af te spreken met de docent. Vanaf 24 augustus staat het FluXus Open-programma op de FluXus site en is het mogelijk in te schrijven voor presentaties en activiteiten.