Zaantheater weer open

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - “Natuurlijk is het Zaantheater open, of het nu is voor 30 bezoekers is of 900. Toneel, cabaret, muziek, jeugdvoorstellingen en amateurkunst zijn onmisbaar. Theatermakers willen graag spelen, bezoekers willen voorstellingen bezoeken en hun zinnen verzetten en inspiratie opdoen. Het Zaantheater als hét podium van de stad maakt dit mogelijk met maar liefst 36 voorstellingen tot het einde van dit jaar. En allemaal op de veilige anderhalve meter afstand in de foyer en in de zaal”, aldus onze cultuurtempel.

Het Zaantheater mag zijn deuren weer openen voor maximaal 30 bezoekers per voorstelling. En er zijn 36 voorstellingen te zien tot het einde van dit jaar. Van Youp van ’t Hek tot ‘Mens durf te lezen’, van Orkater tot Remco Veldhuis: ze komen allemaal naar het Zaantheater in december. Om zoveel mogelijk voorstellingen door te kunnen laten gaan, zijn er enkele aanpassingen gemaakt in het Zaantheater. 

Tribune

De technici van het theater aan de Zaan hebben een nieuwe tribune voor 30 bezoekers in de kleine zaal gebouwd. Op deze tribune kunnen de bezoekers plaatsnemen op de kenmerkende rode pluche stoelen van het theater en in een intieme setting genieten van een voorstelling. Daarnaast is het toneel van de grote zaal weer vrijgemaakt voor onder andere de voorstellingen van Orkater. Dit theatergezelschap speelt een grote productie en heeft het volledige toneel nodig.

Amateurkunst NU

Naast de professionele voorstellingen is er in december en januari ook plek voor voorstellingen van amateurs in het Zaantheater. Onder de noemer Amateurkunst NU presenteren Fluxus en het Zaantheater de komende twee maanden boeiende voorstellingen waarin amateurkunstenaars de kans krijgen zichzelf te laten zien in deze gekke tijden. Op de agenda staan de toneelvoorstellingen zoals ‘Zes mannen’, ‘Samen alleen’, ‘Rainbow’ en ‘Tijdelijk Abnormaal’ maar ook de muziekliefhebbers worden getrakteerd met optredens van Ratajazz en The QuinTed & Jazzterday. Tijdens deze voorstellingen kunnen bezoekers genieten van Zaankanters die zich door alle omstandigheden niet uit het veld laten slaan, maar hoop putten uit wat kunst brengt. 

Meer informatie op www.zaantheater.nl

Afbeelding