Mede-organisator Fleur Pastoors bij de toegang van Zaaneiland met op de achtergrond het schip van een van de deelnemers.
Mede-organisator Fleur Pastoors bij de toegang van Zaaneiland met op de achtergrond het schip van een van de deelnemers. (Foto: Denkbeelden)

Voorbereidingen KunstEiland 2019 gestart

ZAANEILAND - De zevende editie van KustEiland wordt in het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 september gehouden. De basis van het kunstevenement, dat om het jaar plaatsvindt op het Zaaneiland in Zaandam, is de open voordeur. Bewoners toveren hun eigen huis om tot galerie of theater en tonen werk van kunstenaars of artiesten die ze persoonlijk waarderen. In een informele, toegankelijke setting kunnen bezoekers kijken en luisteren naar uiteenlopende vormen van kunst en kennismaken met de buurtbewoners.

KunstEiland combineert het succesvolle concept van 'Gluren bij de Buren' met de presentatie van kunst. De persoonlijke betrokkenheid van de bewoners zorgt voor een grote diversiteit aan kunstvormen: beeldende kunst, fotografie, keramiek, muziek en theater.

Behalve de exposities, concerten en optredens in de huizen van de bewoners van het Zaaneiland, zal er buiten ook van alles te zien en te doen zijn. Onder begeleiding van kunstenaar Robert Roelink zal bijvoorbeeld gedurende het weekend met kinderen uit de buurt gewerkt worden aan een groot plastic kunstwerk. Bij mooi weer kan men daar bovendien genieten van een hapje en drankje. De komende maanden zal er meer bekend worden over het programma van KunstEiland 2019.

Het bestuur van KunstEiland nodigt bewoners van harte uit om deel te nemen. Woont u op het Zaaneiland en lijkt het u leuk om u huis open te stellen? Kent of bent u kunstenaar of artiest en heeft u een origineel idee? Neem dan contact op met: fons@kunsteiland.nl of fleur@kunsteiland.nl

www.kunsteiland.nl

Yvette van der Does
Meer berichten