Arjen Zwaan (links) met Hoofd Technische Zaken Joery Hauzendorfer (rechts).
Arjen Zwaan (links) met Hoofd Technische Zaken Joery Hauzendorfer (rechts). (Foto: VVV Westzaan)

Arjen Zwaan nieuwe hoofdtrainer VVV Westzaan

WESTZAAN - VVV Westzaan is uitermate verheugd dat zij vanaf het seizoen 2019/2020 een nieuwe hoofdtrainer hebben aangesteld. Arjen Zwaan is 27 jaar en woont in Koog aan de Zaan. Deze geboren en getogen Zaankanter begon zijn voetbalcarrière bij de pupillen van ZCFC en op zijn twaalfde maakte hij de overstap naar KFC. Daar heeft hij uiteindelijk een flink aantal jaren in de selectie gespeeld.

Toen Zwaan besefte dat zijn passie voor het trainen verderging dan zijn ambities als voetballer is hij zich vanaf zijn zestiende eveneens gaan toeleggen op het geven van trainingen aan de KFC-jeugd. Bij de club uit Koog aan de Zaan is hij tien seizoenen jeugdtrainer geweest. Hij heeft er in het seizoen 2017/2018 bovendien gefungeerd als assistent-trainer bij de zondag 1. Daarnaast is hij enkele jaren geleden met een tweetal vrienden de voetbalschool Talent Goals Academy gestart. Doel hiervan is om talentvolle spelers uit de regio te helpen in hun ontwikkeling als voetballer. Arjen omschrijft zichzelf als een echte liefhebber van het voetbalspel en vindt ook het sociale aspect hierin zeer belangrijk. Dit seizoen is hij nog trainer van AFC Amsterdam JO17, dat in de landelijke derde divisie uitkomt.

"Wij hebben dus opnieuw bewust gekozen voor een (zeer) jonge talentvolle hoofdtrainer met in onze ogen een hele frisse kijk op het trainerschap", aldus VVV Westzaan. Arjens focus ligt tot het einde van het lopende seizoen bij het behalen van een mooi resultaat voor zijn AFC-team. Op de achtergrond houdt hij contact met Niels van der Woude, staf en spelersselectie om een optimale overdracht te bewerkstelligen. "Uiteraard wensen wij Arjen alle succes en een hoop mooie sportieve prestaties toe", aldus de club.

Meer berichten