De kruising Provincialeweg N246 bij De Woude.
De kruising Provincialeweg N246 bij De Woude. ((Foto aangeleverd))

Weekendafsluitingen N246 ter hoogte van De Woude

ZAANSTREEK - De provincie Noord-Holland sluit de Provincialeweg (N246) twee weekenden af om een rotonde te bouwen ter hoogte van De Woude. De N246 is daarom tussen de afslag Middelweg (Starnmeer) en Woudhaven (Kogerpolder) dicht van vrijdag 1 november 20.00 uur tot maandag 4 november 5.00 uur en van vrijdag 8 november 20.00 uur tot maandag 11 november 5.00 uur. Het autoverkeer wordt omgeleid. (Brom)fietsers ondervinden geen hinder.

Tijdens de weekendafsluitingen blijft De Woude bereikbaar door een tijdelijke weg tussen de N246 en de aanlegplaats voor het pontje. Deze weg is alleen bereikbaar vanuit de richting Markenbinnen en niet vanuit Alkmaar/Purmerend. Het doorgaand verkeer rijdt tijdens de weekendafsluitingen om via de A7, E22, A8 of de A9. De Starnmeer en Kogerpolder blijven bereikbaar via de Middelweg. Bij spoed kunnen nood-en hulpdiensten de werkzaamheden passeren.

De provincie Noord-Holland voert groot onderhoud uit aan de N246 en de N244, van Wormerveer tot Alkmaar. Tegelijkertijd verbetert de provincie de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op bepaalde punten. Dit gebeurt onder andere door de aanleg van een rotonde ter hoogte van de afrit naar De Woude. In de nieuwe situatie kan het verkeer uit de richting van De Woude of uit Starnmeer daardoor veiliger invoegen op de N246.

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via: 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie is te vinden op infoN246.nl of via de Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244.

Meer berichten