Kerststukjes voor ouderen Evean Verzorgd Wonen

Nieuws
Leerlingen Compaen maken Kerststukjes samen met de ouderen van Evean Verzorgd Wonen. (Foto: aangeleverd)
Leerlingen Compaen maken Kerststukjes samen met de ouderen van Evean Verzorgd Wonen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ZAANDAM - Leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn van Compaen vmbo verzorgden dinsdag, in samenwerking met het Sociaal Wijkteam, een kerstactiviteit voor ouderen uit de wijk. Zestien ouderen waren aanwezig die samen met de leerlingen een kerststukje maakten onder het genot van een kopje koffie met zelfgemaakt lekkers. De ochtend werd afgesloten met een spannende kerstquiz, wat zorgde voor een lach op ieders gezicht. Ook heeft één Zorg en Welzijn-klas kerststukjes gemaakt voor de bewoners van Evean Verzorgd Wonen in Westerwatering.
De afdeling Zorg en Welzijn van Compaen vmbo organiseert een aantal keer per jaar een activiteit voor ouderen in de wijk, met elke keer een wisselend thema. Dit met als doel de leerlingen projectmatig bezig te laten zijn met de lesstof en de verbinding te zoeken tussen jong en oud. Twee generaties die met elkaar in gesprek gaan en van elkaar leren.
Ook geïnteresseerd in deelnemen aan de activiteiten? Aanmelden kan via Jolanda de Leeuw van het Sociaal Wijkteam Nieuw West, Westerkoog en Rooswijk (j.leeuw@swt.nl)