Sterre teruggevonden met speurhond

  Nieuws
Speurhond Kyto. (Foto: Ellen Kok)
Speurhond Kyto. (Foto: Ellen Kok) (rodi.nl)

KROMMENIE - De vijftien jaar oude poes Sterre stond vorige week in het Zaans Stadsblad. De oude dame was uit huis ontsnapt en met het mooie weer aan de tippel gegaan in Krommenie. De bezorgde oppas deed een oproep in de krant en verspreidde berichten via sociale media en pamfletten. Veel hulp werd geboden maar Sterre bleef onvindbaar. Een attente buurvrouw kwam uiteindelijk met de beste hulp, speurhond Kyto.
De jonge herdershond in opleiding wist binnen vijf minuten de verstopplek van de Brits Korthaar aan te wijzen. Na een spannende week werd Sterre op de door Kyto aangewezen plek teruggevonden, in goede gezondheid.
Kyto is de hond van Ron Siau. Ron en Kyto hebben in het verleden meer huisdieren opgespoord. In Wormerveer werd bijvoorbeeld een acht maanden oud hondje onder het ijs teruggevonden. Ron: "Mijn doel is om uiteindelijk samen met Kyto te worden uitgezonden. Ik zou het liefst helpen bij het opsporen van mensen. Tot die tijd is het een mooie oefening voor Kyto om dit soort opdrachten te doen. Van de vier keer zoeken heeft hij het drie keer bij het rechte eind gehad en vonden de baasjes hun huisdier terug!"
Zaankanters die, net als de oppas van Sterre, ook hulp kunnen gebruiken bij het terugvinden van een huisdier kunnen met Ron Siau contact opnemen via: 06-13392432.

Meer berichten