‘Veel meer dan alleen maar mooi zijn’

Algemeen
Manon Balkenende heeft de laatste maanden een sterke persoonlijke groei doorgemaakt.
Manon Balkenende heeft de laatste maanden een sterke persoonlijke groei doorgemaakt. (Foto: Riko Vision en People Minded Media)

Voor de een is het een veredelde keuring, voor een ander juist een manier om te stralen. Hoe je ook tegen de Mrs. Netherlands Universe-verkiezing aankijkt; voor finalist Manon Balkenende is het een manier om te groeien als persoon en positief in het leven te staan. Zoals ze het zelf omschrijft; “Een verkiezing is veel meer dan alleen maar mooi zijn.”

Robbert Roos

Rijswijk - De 29-jarige Manon Balkenende, inderdaad verre familie van, is er maar wat trots op dat ze in de finale van de Mrs. Netherlands Universe-verkiezing staat die op 6 juni aanstaande in Rijswijk plaatsheeft. “Fotografie vind ik erg leuk”, vertelt ze enthousiast. “Zowel voor als achter de camera. Ik heb altijd wel kleine projectjes gehad. Toen ik na de geboorte van mijn tweede kindje weer iets voor mezelf wilde gaan doen, kwam dit op mijn pad en ik besloot mee te doen.” Door corona verliep dat allemaal anders dan normaal. “De casting was online. We moesten opgemaakt voor de camera plaatsnemen en je motivatie toelichten. Best spannend, maar gelukkig was ik door.” Toen begonnen de trainingen, vaak een of twee keer per maand. “Ik heb erg veel geleerd en ben de afgelopen maanden enorm gegroeid. Presenteren vond ik altijd best spannend omdat ik snel rood word. Inmiddels ben ik veel zelfverzekerder geworden en sta ik sterker in mijn schoenen.” Want zoals gezegd draait het bij de Mrs. Netherlands Universe-verkiezing om meer dan alleen het uiterlijk. “Je leert een juiste houding aan te nemen, hoe je moet lopen, maar ook hoe je om moet gaan met bepaalde situaties en hoe je je moet gedragen als je in de spotlights staat.”

Manon beschikt over een flinke portie gedrevenheid. “Ik sta graag positief in het leven, wil mijn dromen naleven en daar hard voor werken”, geeft ze eerlijk toe. “Een van die dromen is om de vrouw te kunnen zijn die ik altijd had willen zijn. Na de geboorte van mijn tweede kindje moest ik ruim twintig kilo afvallen. Dat is nu bijna gelukt door de juiste voeding te kiezen, te sporten en water te drinken.” Stralen op de catwalk in een prachtige jurk is volgens Manon fantastisch om te doen. “Ik hang ook weleens in mijn joggingpak op de bank, maar als je mooi opgemaakt en aangekleed het podium op mag voel ik me echt op en top vrouw.” Alle zelfverzekerdheid ten spijt is er natuurlijk ook gezonde spanning. “Ik hoop dat ik op het ‘moment suprême’ niet struikel of val.”

“Doe vooral mee voor jezelf. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en persoonlijk te groeien.” Manon wil graag een inspiratie zijn voor andere vrouwen. “Leef je droom, stap uit je comfortzone en praat over je onzekerheden. Wees jezelf en heb maling aan de rest van de wereld. Je bent mooi zoals je bent.” Als finaliste ondersteund Manon het goede doel ‘Stop Domestic Violence Against Women’.

www.mrsnetherlandsuniverse.com

‘Praat over je onzekerheden’