Komen er woningen in het stadhuis van Rijswijk?

Algemeen
Wethouder Van de Laar en de heer Van der Bijl gaan onderzoeken of er woningen gerealiseerd kunnen worden in het huidige stadhuis.
Wethouder Van de Laar en de heer Van der Bijl gaan onderzoeken of er woningen gerealiseerd kunnen worden in het huidige stadhuis. (Foto: Erwin Dijkgraaf)

Komen er woningen in gebouw Hoogvoorde aan het Bogaardplein, waar nu het stadhuis gevestigd is? Dat gaat onderzocht worden. Vandaag hebben wethouder Armand van de Laar (Stadsontwikkeling) en Paul van der Bijl (Bouwconsulting en eigenaar van het gebouw Hoogvoorde) een intentieovereenkomst ondertekend. Samen onderzoeken ze welke mogelijkheden er zijn om dit gebouw geschikt te maken voor wonen. Met mogelijk commerciële of maatschappelijke functies op de begane grond.

Halverwege volgend jaar verhuist Gemeente Rijswijk naar het vernieuwde Huis van de Stad. Dat nieuwe stadhuis staat op de hoek van de Generaal Spoorlaan en de Burgemeester Elsenlaan. Dat betekent dat gebouw Hoogvoorde grotendeels vrijkomt en een nieuwe bestemming kan krijgen. Dit stond ook al in het Masterplan “In de Bogaard en omgeving” uit december 2019. Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst geven de partijen nu nader invulling aan het opnieuw ontwikkelen van dit gebouw.

Lief en leed

Armand van de Laar: “Met een beetje pijn in ons hart nemen we over een jaar afscheid van Hoogvoorde. Ons thuis! Hét thuis van zoveel inwoners en werknemers van Rijswijk. Waarin we lief en leed hebben gedeeld: huwelijken zijn er gesloten, baby’s aangegeven maar ook de gevolgen van de coronapandemie zijn niet ongemerkt aan Hoogvoorde voorbij gegaan. Ik vind het bijzonder dat we deze ‘woning’ straks doorgeven aan de volgende generatie. Hopelijk is Hoogvoorde straks een net zo fijne en veilige thuis- en werkhaven voor anderen!”

Plannen

Naar verwachting worden er binnen een jaar meer afspraken gemaakt over de nieuwe plannen voor Hoogvoorde en het gebruik ervan in de toekomst, in een zogenoemde anterieure overeenkomst. Belangstellenden kunnen op de hoogte blijven via www.rijswijk.nl/projecten/bogaardenomgeving.