350 Rijswijkers vonden in 2022 een baan via het WSP

Algemeen
Het WSP Rijswijk helpt inwoners van Rijswijk, vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt, een baan te vinden. Foto ter illustratie.
Het WSP Rijswijk helpt inwoners van Rijswijk, vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt, een baan te vinden. Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Het WSP (WerkgeversServicepunt) Rijswijk, een organisatie die onder de gemeente valt, heeft dit jaar 350 inwoners van Rijswijk aan een baan geholpen. 44 daarvan waren mensen met een beperking. “Iedere Rijswijker die kan werken, moet kans krijgen op een betaalde baan,” vindt de gemeente.

Samen met Rijswijkse werkgevers heeft het WSP daarom ook dit jaar weer duurzame werkgelegenheid gecreëerd voor werkzoekenden. Wethouder Larissa Bentvelzen noemt het aantal van 350 inwoners “een mooie prestatie waar we trots op zijn.” Gemiddeld en theoretisch gezien vond bijna elke dag een Rijswijker een baan.

Afstand tot arbeidsmarkt

De gemeente: “Er zijn in Rijswijk veel werkgevers en vacatures, maar ook veel werkzoekenden. Vraag en aanbod komen soms lastig bij elkaar. Vooral werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt komen lastig aan een baan, waardoor hun potentie onbenut blijft. Het WSP zet zich dagelijks in voor deze groep, zodat hun talenten en vaardigheden zichtbaar worden. Inwoners van de gemeente Rijswijk krijgen hierdoor de kans om zich te ontwikkelen, ‘mee te doen’ en financieel onafhankelijk te worden.”

‘Het WSP maakt er werk van’. Onder dat motto begeleidt het WSP Rijswijkers die werkzoekend of afhankelijk van een uitkering zijn naar werk. “Dankzij een mix van expertise, een open houding en een goed netwerk hebben zij dit mooie resultaat behaald”, aldus Larissa Bentvelzen.

50 bedrijven doen mee

Om die banen te creëren, moet het WSP Rijswijk samenwerken met werkgevers. Zo ontstaan er banen voor langere tijd. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor die samenwerking is er een actieplan ontwikkeld: Rijswijk WerkWijs. Vorige maand vond de kick-off plaats van dat programma. 50 bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld om zich voor het actieplan in te zetten.