Om de samenwerking te vieren overhandigden wethouder van de Laar en Dylan Haanappel (IVN Natuureducatie) symbolisch de eerste boom voor het Tiny Forest in Parkrijk aan Anneloes van der Graaff (IKC Parkrijk) én de Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs Arda en Niloufer.
Om de samenwerking te vieren overhandigden wethouder van de Laar en Dylan Haanappel (IVN Natuureducatie) symbolisch de eerste boom voor het Tiny Forest in Parkrijk aan Anneloes van der Graaff (IKC Parkrijk) én de Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs Arda en Niloufer. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Er komt een Tiny Forest in Parkrijk RijswijkBuiten

Cultuur

In deelgebied Parkrijk van de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten komt een Tiny Forest. Dit is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van ongeveer 200 vierkante meter. 

Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Onlangs hebben wethouder Armand van de Laar en IVN Natuureducatie hun handtekening gezet voor de realisatie van het Tiny Forest in Parkrijk. Dat naar verwachting in het voorjaar van 2024 wordt aangelegd.

Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek

Om de samenwerking te vieren overhandigden wethouder van de Laar en Dylan Haanappel (IVN Natuureducatie) symbolisch de eerste boom voor het Tiny Forest in Parkrijk aan Anneloes van der Graaff (IKC Parkrijk) én de Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs Arda en Niloufer. De boom krijgt een (tijdelijk) plekje in de schooltuin. “Met een beetje geluk kunnen we de boom over anderhalf jaar daadwerkelijk planten in het Tiny Forest. Ik ben blij dat IKC Parkrijk deelneemt aan dit project. De kracht van een Tiny Forest is dat het buurtbewoners, jong én oud, dichter bij elkaar brengt. En dat het mens en natuur met elkaar verbindt. Daarom gaan we naast de school ook (toekomstig) buurtbewoners van Parkrijk betrekken bij het Tiny Forest”, aldus wethouder Van de Laar.

200 vierkante meter groen

Een Tiny Forest in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar. Naast de 200 vierkante meter groen komt er een verzamelplek met zitgelegenheid. De gemeente Rijswijk plant het Tiny Forest in Parkrijk o.a. in samenwerking met IVN Natuureducatie en basisschool- en kinderopvang IKC Parkrijk. 

Hopelijk komen er fruitbomen, dan kunnen we smoothies maken

Het Tiny Forest komt namelijk om de hoek van IKC Parkrijk. De Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs Arda en Niloufer die in IKC Parkrijk naar school gaan, zijn erg enthousiast: “We vinden het superleuk dat er een Tiny Forest komt! Hopelijk komen er fruitbomen, dan kunnen we de vruchten plukken en er smoothies mee maken.” De kinderen gaan onder andere tuinieren en natuurles volgen in het Tiny Forest. Dit biedt de kinderen een hele andere beleving dan les krijgen met plaatjes in de klas. Je ziet, voelt en ruikt de planten en je ziet de diertjes die er leven.

De natuur dichterbij

IVN werkt samen met gemeenten aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur vanzelfsprekend is. Rijswijk is geselecteerd als één van de zestien Tiny Forest partnergemeenten in Zuid-Holland. In totaal komen er dankzij deze regeling 48 Tiny Forests bij in Zuid-Holland. Het aantal minibossen in de provincie groeit daardoor tot meer dan zestig in totaal. Dit Tiny Forest is de eerste in Rijswijk, en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland, het Hoogreemraadschap van Delfland en Wonen à la Carte. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl.

Afbeelding
Te Werve wint eerste ‘kampioenschap van Rijswijk’ Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Hoe digitale informatieborden stranden Ter Heijde en ‘s Gravenzande veiliger maken Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Expositie over vrouwelijk lichaam van queer kunstenares bij galerie Arti Shock Algemeen gisteren
Afbeelding
10 dingen die veel mensen niet weten over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië Historie 15 aug, 07:58
Afbeelding
Schade na aanrijding tussen auto en motorrijder Prinses Beatrixlaan Rijswijk Algemeen 14 aug, 17:53
Afbeelding
Oorspronkelijk in Rijswijk gepland Eritrees feest ook door andere gemeente niet toegestaan Algemeen 13 aug, 20:49
Afbeelding
Stadsfontein Bogaard zorgt voor waterpret en verkoeling, én er komt nog iets bij Algemeen 13 aug, 17:37
Afbeelding
Zó is de verdeling rijtjeshuizen en appartementen in Rijswijk Algemeen 13 aug, 08:21
Afbeelding
Twee opzittenden GO-scooter gewond na valpartij Vlietweg Schipluiden Algemeen 13 aug, 06:33
Afbeelding
Samen fotograferen bij Fotoclub F70 Cultuur 12 aug, 13:16
Afbeelding
Bezwaar tegen Eritrees feest bij Event Plaza in Rijswijk UPDATE 12 aug, 12:10
Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 12 aug, 10:25
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23