Club Te Werve viert eeuwfeest en werkt aan haar toekomst

Cultuur
Namens de gemeente Rijswijk overhandigde wethouder Larissa Bentvelzen, die ook veel herinneringen heeft aan het landgoed, een cheque t.w.v. 1000 euro.
Namens de gemeente Rijswijk overhandigde wethouder Larissa Bentvelzen, die ook veel herinneringen heeft aan het landgoed, een cheque t.w.v. 1000 euro. (Foto: RJ)

Club Te Werve vierde zaterdag 3 september haar honderdjarig jubileum op het zomerse terras van het paviljoen op het gelijknamige landgoed. De eeuweling telt anno 2022 maar liefst duizend leden, verdeeld over zes afdelingen, waarvan de tennisgroep de meeste leden huisvest.

Door Ralph Julsing

Voorzitter Ton Henskes blikte kort terug op de begindagen toen Shell - destijds bekend als de Bataafsche Petroleum Maatschappij - het lommerrijke landgoed met het landhuis aanschafte voor de personeelsvereniging. Tegenwoordig beheert Club Te Werve het areaal rondom de tennisbanen en het paviljoen, gelegen aan de rand van de vijver, die in Rijswijk bekend staat als De Put. Al met al een groene oase midden in de stad!

Op eigen benen

Shell stopte de ondersteuning van Club Te Werve in 1998 waarna het gezelschap, toen ook nog actief met hockey, voetbal, rugby en schermen , op eigen benen moest staan. Voorzitter Ton Henskens: “Nog steeds denken veel Rijswijkers dat Club Te Werve alleen voor Shell-mensen toegankelijk is, maar dit is een groot misverstand. Wij hebben geen binding meer met Shell en elke Rijswijker kan bij ons lid worden. Het lidmaatschap biedt ook het recht om in Park Te Werve te wandelen. Want het fraaie groen is voor niet-leden niet toegankelijk.”

Als lid mag je ook in Park te Werve wandelen

Naast de tennissers biedt Club Te Werve ook onderdak aan bridgers, sportvissers, amateurschilders, een zangkoor en een afdeling Cultuur(historie) en Natuur. 


Het eeuwfeest is voor het hoofdbestuur een goed moment om naar de toekomst te kijken en waar mogelijk de vereniging te moderniseren en uit te breiden. “We hebben een aantal visies ontwikkeld en gaan nu in overleg met de afdelingen kijken welke richting we kiezen. Daarbij is een van de hoofdzaken Club te Werve voor alle Rijswijkers toegankelijk te houden.”

Cheque

Namens de gemeente bracht wethouder Larissa Bentvelzen (BVR) de felicitaties over. De bestuurder memoreerde - geboren en getogen in Rijswijk - dat ook zij in de natuurrijke omgeving veel stappen heeft gezet. Rijswijk beloonde de mijlpaal voor Club Te Werve met een cheque ter waarde van duizend euro, naar eigen inzicht te besteden. Daarna barstte het feest los.