Dansend naar de Kerst was puur feest

Cultuur
Het duo Hans Lammertink en Fred Zuiderwijk staat garant voor veel plezier.
Het duo Hans Lammertink en Fred Zuiderwijk staat garant voor veel plezier. (Foto: RH)

Een paar uur puur feest. Dat omschrijft in vijf woorden het Rijswijkse evenement dat vrijdagmiddag en -avond 9 december werd georganiseerd op het Sportpark Prinses Irene aan de Schaapweg. Met 170 gasten, gepresenteerd door Fred Zuiderwijk en Hans Lammertink als gastheer. En veel vrijwilligers.

Door Robert Heijdemann

“Het is een bijzondere dag. We gaan dansend naar de Kerst. Met smikkelen en smullen. En een sterrencast om van te dromen”, vertelt Fred Zuiderwijk. “Jullie worden van A tot Z in de watten gelegd”. In de loop van de avond blijkt Fred een echte entertainer te zijn. Met talloze grappen en heel veel anekdotes.


Het enorme stemgeluid van Menzina vult de zaal. - RH

Bingo

Als eerste beklimt Elias van Hees de bühne. De Westlandse advocaat die geniet van het zingen, optredens en fans. Regelmatig ziet hij fans in de zaal, komt van het podium en danst tussen de tafeltjes door. 


Elias van Hees met een paar van zijn fans - RH

Vervolgens is het tijd voor een eerste rondje bingo. Hans draait aan de metalen trommel en Fred roept de nummers op. Na een paar ‘valse’ bingo’s is het raak, de handen gaan blij de lucht in. Veel rondes volgen nog. Dan treedt de Haagse Nachtegaal op. Menzina die ook meedeed aan Bloed, Zweet en Tranen. Buiten wordt het donker, maar binnen stijgt de gezelligheid. Vervolgens is het tijd voor het kerstdiner! In de keuken hebben de koks hun best gedaan. En ook dan is het feest nog niet voorbij.


Bingo! - RH

Avondje plezier

Optredens volgen nog van Helga Alberts en Henna Grünholz. Helga stond met haar eerste single ‘Een blik van jou’ in de Sterrenparade. Henna Grünholz is een echte Haagse volkszanger die al 69 jaar het publiek vermaakt met zijn nummers zoals ‘Hoe moet ik verder’ en ‘Mijn kleine meid’. De gasten geloven het bijna niet als het afgelopen is. Hans Lammertink: “Dit is waar de mensen behoefte aan hebben. Een gezellige avond met plezier en enthousiaste mensen. Met muziek, lekker eten en drinken, een bingo en gezellige contacten.”