Rijswijks Popkoor New Pop-Art viert jubileum met groots concert

Cultuur
Het Rijswijkse Popkoor New Pop-Art werkt hard aan de voorbereidingen voor hun jubileumconcert op zaterdag 9 december in De Veiling in Poeldijk.
Het Rijswijkse Popkoor New Pop-Art werkt hard aan de voorbereidingen voor hun jubileumconcert op zaterdag 9 december in De Veiling in Poeldijk. (Foto: Frans Limbertie)

Eindelijk tijd voor een feestje: Het Rijswijkse Popkoor New Pop-Art viert hun tienjarig jubileum met een speciaal optreden in de Veiling in Poeldijk. Onder leiding van vaste dirigente Roos Meuleman en samen met harmonievereniging Masalant zingt het koor deze avond de allergrootste hits uit de Top 2000. Daarna is er nog een gezellige afterparty en kan het feest helemaal losbreken. Maar er moet natuurlijk nog wel stevig worden gerepeteerd. Wij gingen alvast kijken hoe dat verliep.

Door: Frans Limbertie

Wijkgebouw Ottoburg aan de Esdoornstraat is een populaire locatie voor Rijswijkse verenigingen die culturele activiteiten ondernemen. Zo ook voor Popkoor New Pop-Art. Elke donderdagavond wordt in een van de lokalen hard gewerkt om alle songs op het repertoire goed onder de knie te krijgen. Wanneer we binnenkomen horen we het nummer Feeling Good. In de uitvoering van Michael Bublé geen makkelijke song om te zingen. Roos probeert de laatste plooitjes glad te strijken door op zoek te gaan naar de juiste toonhoogte. Een pittige klus, maar naarmate de tijd vordert horen we de progressie en klinkt het steeds beter. Roos adviseert haar koorleden om thuis nog even wat extra te oefenen. “Het moet uiteindelijk vanzelf gaan en dan ga je lekker zingen” zegt ze. 

Hierna volgt een medley met bekende alltime klassiekers zoals I Get Around van The Beach Boys, gevolgd door The Monkees met I’m a Believer en Do You Love me van The Contours, alle drie de songs van meer dan een halve eeuw oud, maar nog steeds lekker in het gehoor, zeker in deze versie. In de pauze is het tijd voor wat korte interviews. We spreken Marieke, één van de oprichters van New Pop-Art. “In 2011 zijn we begonnen”, vertelt ze. “Eerst heetten we Pop-Art, maar de dirigente die bij de oprichting betrokken was trok plots de stekker eruit. Een paar leden wilden echter niet stoppen en toen besloten we onder de naam Popkoor New Pop-Art door te gaan en zijn we ook definitief een vereniging geworden met een officieel bestuur. We hadden toen ongeveer vijftien leden. Niet veel later werd Roos onze vaste dirigente en kregen we steeds meer aanmeldingen.”

Eenheid

Roos Meuleman is al tien jaar de vaste dirigente en Marieke moet erkennen dat het koor inmiddels niet meer zonder haar kan. “Voor ons is het fantastisch dat Roos hier al zo lang is. We willen graag resultaat, maar dan wel in combinatie met veel gezelligheid, en daar past ze helemaal in. Roos hoort helemaal bij ons en ik denk dat het koor als een kaartenhuis in elkaar stort als ze weg zou gaan.”

De dirigente hoort het aan met een roze kleur op de wangen. “Natuurlijk is het fijn dat jouw werk en aanwezigheid zo wordt gewaardeerd. Dit is inderdaad een hele prettige omgeving voor mij om te werken. We hebben een gemêleerd gezelschap dat past helemaal bij elkaar. Iedereen bij ons is bezig met een leuke hobby en gaat daar de volle honderd procent voor. We zijn echt een eenheid.” Het leven van Roos draait grotendeels om muziek. Zo zingt in haar eigen band Route 16 waarvoor ze ook zelf songs schrijft. “Het is heerlijk om zo creatief bezig te zijn”, zegt ze. “Van zo’n avond als deze krijg ik ook weer veel energie.”

Zingen in Poeldijk

Lid van het eerste uur Esther Groenendijk vertelt enthousiast over het aankomende optreden van het New Pop-Art koor op zaterdag 9 december. “We wilden iets speciaal doen voor ons jubileumconcert. Via Roos kwamen we in contact met Harmonievereniging Masalant, dat onder leiding staat van Frank Hendriks. Op de prachtige locatie De Veiling in Poeldijk doen we samen met hen dit concert. Het thema is Top 2000 en je zult onder meer de evergreens van Tina Turner, Queen, Michael Buble, Elvis Presley en nog veel meer horen. Met een heel orkest erbij is dat echt een feestje om te doen. Vandaar dat we nu zo hard aan het repeteren zijn. We willen knallen! Het past ook perfect in de sfeer van de decemberdagen.” 

De kaartverkoop draait al volop laat Esther weten en het gaat hard, dus adviseert ze iedereen die erbij wil zijn snel te bestellen via ww.popkoornewpopart.nl.