Poëzieworkshop met Vrouwkje Tuinman bij Bibliotheek Rijswijk

Cultuur
Afbeelding
(Foto: )

Het thema van de landelijke Poëzieweek is dit jaar is ‘Thuis’. Waar ben jij thuis? Welk gevoel hoort er voor jou bij thuiskomen? Op woensdagavond 31 januari organiseert Bibliotheek Rijswijk een speciale poëzieworkshop met schrijver en dichter Vrouwkje Tuinman. Tijdens deze workshop gaat ze, samen met haar gasten, dieper in op dit thema.

Tijdens deze workshop is er ruimte om verhalen te delen, te luisteren en natuurlijk om zelf te schrijven. Vrouwkje deelt hoe haar poëzie ontstaat en leert je alles over het maken van je eigen poëzie. Pen en papier is aanwezig. Mocht je liever op een laptop werken of in je eigen notitieboek, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. 

Kaartjes zijn te koop op onze website: www.bibliotheekaandevliet.nl. Niet-leden betalen €9,50, leden €7,50. Heb je een Ooievaarspas? Dan betaal je €5,50.

Vrouwkje Tuinman

Vrouwkje Tuinman is iemand die niet stil kan zitten. Ze schrijft romans, dichtbundels en teksten voor muziektheater. Ze is ook regelmatig met columns te vinden in kranten, zoals Trouw en de Morgen. Je kunt haar kennen van haar novelle ‘Tijdelijk verblijf’, die uitgegeven is als het Brabants Boek Present. Haar dichtbundel Lijfrente werd bekroond met De Grote Poëzieprijs 2020. In oktober 2022 ontving Vrouwkje de (ongeveer) driejaarlijkse C.C.S. Croneprijs voor haar hele oeuvre.